Тези съвети ще върнат здравия вид и блясъка на косата ви (II част)

0
343

Нито един от тези съвети не е труден за изпълнение

В първата част на този материал ви запознахме с няколко изключително лесни и същевременно много ценни съвети, благодарение на които ще възвърнете здравия вид и блясъка на косата ви.

косата
Нито един от тези съвети не е труден за изпълнение

В следващите редове ще ви разкрием и останалите ценни съвети, които ще са от огромна полза за косата ви. Както вече сами се уверихте, те не са никак трудни за изпълнение, но в същото време имат невероятен ефект.

Ето кои са и останалите полезни съвети, които ще върнат блясъка и здравия вид, и косата ви ще заприлича като на дамите от рекламите:

Съвет №3
Грижа преди лягане
Макар мнозина да подценяват този момент, той наистина е от огромно значение за вида на косата ви. Ако редовно третирате косата си с етерични масла преди лягане, то несъмнено ще подобрите значително начина, по който изглежда тя. За целта е достатъчно да нанесете няколко капки етерично масло върху тясната страна на гребена и да разресвате с нея косата си в продължение на няколко минути.



От изключителна важност при определяне на количеството етерично масло, което трябва да поставите върху гребена, е вашият тип коса. Ако тя е мазна, то една капка е напълно достатъчна. За суха коса пък ще са ви необходими 3 капки.

Най-подходящи за мазната коса, са етеричните масла от бергамот, чаено дърво, лимон, вербена и хвойна.
За суха и нормална коса пък най-подходящи са етеричните масла от иланг-иланг, лавандула, портокал и веервиново масло.

Съвет №4
Правила при сушенето на косата със сешоар
Ако искате да запазите здравето и красотата на вашата коса, е нужно да следвате още няколко лесни, но изключително важни правила. Едно от тях е, че не трябва да сушите косата си със сешоар, ако тя е прекалено влажна. Ако в нея има капки вода, те несъмнено ще започнат да се затоплят в процеса на изсушаване, а това води до разрушаване на структурата на косъма.

Разделете косата си на зони и работете с всяка една от тях поотделно. Запомнете, че въздушният поток на сешоара не трябва да се насочва отдолу нагоре, а обратно.

Ако спазвате тези изключително лесни правила можете да сте сигурни, че не след дълго време косата ви ще придобие коренно различен вид. Ако до вчера тя е изглеждала одърпана, то вече от нея няма да има и помен. Със сигурност ще имате възможността да се радвате на лъскава и здрава грива като от рекламите, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.