Тези съвети ще върнат здравия вид и блясъка на косата ви (III част)

0
599

Всеки един от тях носи огромна полза за косата

В следващите редове ще ви разкрием останалите полезни съвети, които е добре да спазвате, ако искате косата ви да изглежда здрава и бляскава.

косата
Всеки един от тях носи огромна полза за косата

Ако досега само сте си мечтали да имате подобна коса, то вече настъпи момента, в който можете да се погрижите за нея подобаващо и да постигнете тази цел.

Ето кои са основните съвети, които трябва да спазвате, за да изглежда косата ви перфектно:

Съвет №5
Избор на гребен
Макар мнозина да купуват първия гребен, който попадне пред погледа им, трябва да знаете, че правилният избор на този аксесоар играе огромна и изключително важна роля.
Ако искате да имате гладка коса, то специалистите препоръчват задължително да заложите на дървен гребен. С него не само ще разресвате лесно косата си, а и ще го правите без да я наелектризирате и да увреждате структурата на косъма. Силиконовите гребени, които се появиха неотдавна на пазара осигуряват подобен ефект.



За по-добро разпределение на маски и масла за коса използвайте дървен или силиконов гребен с малко разстояние между зъбите. За да предотвратите заплитането на косата и да я оформите, можете да използвате четка.

Съвет №6
Маски за коса
Колкото и изтъркано да ви звучи, именно маските за коса са тези, които й вдъхват сила и енергия. Едни от най-популярните процедури в салоните за красота, са топлата и студената терапия. Те обаче могат да се направят и в домашни условия.

Смята се, че горещите маски са много по-ефективни за косата. Можете да направите следното нещо у дома: нанесете върху косата си смес от няколко масла, които предварително сте загрели. След това я увийте с топла кърпа, а най-отгоре и с полиетиленова торбичка. Оставете маската да действа в продължение на 30-60 минути, след което измийте както обикновено с шампоан.

За най-ефективни бази на маските се смятат:
– Кокосовото и бадемовото масло – подходящи са за мазна коса;
– Сусам, авокадо и масло от репей – подходящи са за суха коса;
– Ленено и маслиново масло – подходящи са за нормална коса.

Няма да е грешка, ако добавите и етерични масла към основата.
Припомняме, че честата им употреба може да стимулира бързото измиване на боята за коса. Имайте предвид, че употребата на масло от репей може да я направи по-тъмна.

Съвет №7
Защита на косата
Студеното, както и горещото време, са изключително вредни за структурата на косата. Поради тази причина от основна важност е да се погрижите за защитата й. В противен случай тя ще стане изключително крехка и чуплива. През лятото можете да използвате специални продукти за термична защита, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.