Тези съвети ще върнат здравия вид и блясъка на косата ви (III част)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Всеки един от тях носи огромна полза за косата

В следващите редове ще ви разкрием останалите полезни съвети, които е добре да спазвате, ако искате косата ви да изглежда здрава и бляскава.

косата

Всеки един от тях носи огромна полза за косата

Ако досега само сте си мечтали да имате подобна коса, то вече настъпи момента, в който можете да се погрижите за нея подобаващо и да постигнете тази цел.

Ето кои са основните съвети, които трябва да спазвате, за да изглежда косата ви перфектно:

Съвет №5
Избор на гребен
Макар мнозина да купуват първия гребен, който попадне пред погледа им, трябва да знаете, че правилният избор на този аксесоар играе огромна и изключително важна роля.
Ако искате да имате гладка коса, то специалистите препоръчват задължително да заложите на дървен гребен. С него не само ще разресвате лесно косата си, а и ще го правите без да я наелектризирате и да увреждате структурата на косъма. Силиконовите гребени, които се появиха неотдавна на пазара осигуряват подобен ефект.

За по-добро разпределение на маски и масла за коса използвайте дървен или силиконов гребен с малко разстояние между зъбите. За да предотвратите заплитането на косата и да я оформите, можете да използвате четка.

Съвет №6
Маски за коса
Колкото и изтъркано да ви звучи, именно маските за коса са тези, които й вдъхват сила и енергия. Едни от най-популярните процедури в салоните за красота, са топлата и студената терапия. Те обаче могат да се направят и в домашни условия.

Смята се, че горещите маски са много по-ефективни за косата. Можете да направите следното нещо у дома: нанесете върху косата си смес от няколко масла, които предварително сте загрели. След това я увийте с топла кърпа, а най-отгоре и с полиетиленова торбичка. Оставете маската да действа в продължение на 30-60 минути, след което измийте както обикновено с шампоан.

За най-ефективни бази на маските се смятат:
– Кокосовото и бадемовото масло – подходящи са за мазна коса;
– Сусам, авокадо и масло от репей – подходящи са за суха коса;
– Ленено и маслиново масло – подходящи са за нормална коса.

Няма да е грешка, ако добавите и етерични масла към основата.
Припомняме, че честата им употреба може да стимулира бързото измиване на боята за коса. Имайте предвид, че употребата на масло от репей може да я направи по-тъмна.

Съвет №7
Защита на косата
Студеното, както и горещото време, са изключително вредни за структурата на косата. Поради тази причина от основна важност е да се погрижите за защитата й. В противен случай тя ще стане изключително крехка и чуплива. През лятото можете да използвате специални продукти за термична защита, пише zajenata.bg.

loading...Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар