Неподозираните ползи от консумацията на краве масло (I част)

0
789

За да ви е от полза, е нужно да изберете качествен продукт

Ще останете изненадани от това колко много ползи крие консумацията на краве масло, за които дори не сте подозирали.

краве масло
За да ви е от полза, е нужно да изберете качествен продукт

Тук е мястото да отбележим, че преди време вкусното краве масло изгуби позициите си сред здравословните храни, но това бе съвсем незаслужено. Мнозина твърдят, че то съдържа в себе си много холестерол и вреди на фигурата.

В същото време обаче трябва да отбележим, че в тибетската култура, вкусното краве масло е един от най-консумираните продукти. Излишно е да споменаваме, че и до днес тибетският народ се слави с най-добро здраве и са най-дълголетни.

Оказва се, че ползите от консумацията на краве масло са много повече, отколкото бихте могли да предположите. За съжаление напоследък става все по-трудно да открием качествено краве масло в търговската мрежа. Производителите стават все по-безскрупулни и добавят към този продукт растителни мазнини или пък обикновен маргарин. Именно това е и една от причините, поради които маслото се сдоби с лоша слава от известно време насам.



В следващите редове ще ви разкрием на какво трябва да обърнете внимание при покупката на краве масло, както и каква е ползата от него.

Изборът на масло е изключително важен
Няма никакво съмнение, че за да ви послужи за добро здраве, е нужно да изберете качествено краве масло. В днешно време това не е никак лесна задача като се има предвид, че производителите влагат най-нискокачествени суровини, за да извлекат възможно най-голяма печалба. Напоследък животинските мазнини все по-често се заменят със зеленчуци и дори маслото не прави изключение. Именно поради тази причина преди да говорим за ползите от този здравословен продукт, трябва да сте наясно как да направите правилния избор.

Как да изберете качественото краве масло?
Ако в маслото се съдържа маргарин, то в никакъв случай не купувайте този продукт. Освен това е добре да знаете, че маслото не трябва да се съхранява при температура, по-висока от 6 градуса. Срокът му на годност не може да надвишава 30-35 дни. В случай, че съхранявате продукта по-дълго време и той не променя вкусовите си качества, това е сигурен знак, че съдържа специални добавки.

Избирайте краве масло, опаковано във фолийни опаковки, а не в хартиени такива. Причината за този съвет е, че на светлина маслото ще започне да се оцветява в по-ярко жълт цвят и ще изгуби съдържащия се в него витамин А.

Както сами се уверихте дотук, правилният избор на масло не е никак лесна задача. Ето заради това е добре да сте наясно с някои много важни подробности, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.