Домашен еликсир за бебешко мека кожа на ръцете

0
804

Той е с мощно хидратиращо действие

С настъпването на студените зимни дни със сигурност се нуждаете от вълшебен еликсир, който да поддържа бебешко мека вашата кожа на ръцете.

ръцете
Той е с мощно хидратиращо действие

Вероятно сте забелязали, че рязкото застудяване не се отразява никак добре на вашата кожа и най-вече на тази на ръцете. Тя започва да се изсушава много по-бързо в сравнение с преди, напуква се и дори се получават ранички.

За да предотвратите всички тези проблеми, свързани с понижението на температурите и да насърчите заздравяването на вашата кожа, е добре да си приготвите този вълшебен домашен еликсир. Както вече споменахме можете да го приготвите в домашни условия. Приготвянето му не е никак трудно, няма да ви струва скъпо, нито пък ще ви отнеме много време. Не на последно място трябва да отбележим, че съдържа изцяло натурални продукти. Излишно е да казваме каквото и да било повече, защото вие сами ще се убедите, че върши истински чудеса.

За да си приготвите вълшебния еликсир, който ще върне бебешката мекота на вашата кожа се нуждаете от следните продукти:
30 мл. арганово масло
20 гр. пчелен восък
40 мл. кокосово масло
7 мл. орехово масло
7 мл. рициново масло
20 капки етерично масло от какао
10 капки етерично масло от роза



Първата стъпка в приготвянето на този домашен еликсир за бебешко мека кожа, несъмнено е разтопяването на пчелния восък. Това задължително трябва да стане на водна баня. След като вече сте разтопили пчелния восък, добавете кокосовото, рициновото, аргановото и ореховото масло. Разбъркайте много добре съставките до получаване на хомогенна смес.

Тук е моментът да отбележим, че разбъркването задължително трябва да стане с дървена лъжица. След това оставете сместа да престои за няколко минути на стайна температура. Целта е леко да стегне. Когато това се случи, добавете етеричните масла от роза и какао и отново разбъркайте.

След като вече сте изпълнили всички тези стъпки, не ви остава нищо друго, освен да прехвърлите вълшебния еликсир в съд с херметическо затваряне и разбира се да го използвате редовно. Можете да сте сигурни, че този еликсир има вълшебно действие. Той ще помогне дори на напуканата и загрубяла кожа да се възстанови за раз време и да придобие бебешка мекота.

Може би е излишно да споменаваме, че все пак е добре да отбележим, че е нужно да ползвате редовно този домашен еликсир. Мажете с него ръцете си поне по два пъти на ден. Той е с мощни хидратиращи свойства, така че несъмнено ще ви помогне да възвърнете добрия вид на кожата на ръцете, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.