Тази домашна тор ще накара орхидеите ви да цъфнат след 14 дни

0
1505

Орхидеите ви ще ви зарадват с богат цъфтеж

Със сигурност орхидеите са изключително красиви цветя, които винаги предизвикват радост.

орхидеите
Орхидеите ви ще ви зарадват с богат цъфтеж

За да цъфтят обаче за тях е нужно да се полагат известни грижи. Не можете просто да зарежете орхидеите си на произвола на съдбата и да очаквате, че те ще ви радват непрекъснато с цветовете си. Това няма как да се случи.

Вероятно почти всеки от собствениците на орхидеи е попадал в ситуация, в която растението категорично отказва да цъфти, но пък за сметка на това има много ярки зелени листа, които се развиват добре.

В този случай орхидеите ви се нуждаят от вашата намеса, за да ви зарадват отново с красивите си цветове. Един от изпитаните методи за стимулиране на цъфтежа на орхидеите, е чесновата вода.



Излишно е да споменаваме множеството полезни свойства на чесъна. Колкото и изненадващо да ви звучи, те имат благотворно действие дори върху това нежно и красиво цвете. Казано с други думи, чесънът е отличен асистент в грижите за различни растения, особено за орхидеите. Той не само ще стимулира кореновата им система, а и ще подпомогне растежа на растението. Освен това е незаменим помощник в борбата с вредителите.

Ако забелязвате, че орхидеята ви е напълно здрава, но напоследък влага енергията си в растеж на листата и отказва да цъфти, то няма никакво съмнение, че се нуждае от тази чудодейна домашна тор.

За приготвянето й са ви нужни следните продукти:
6 скилидки чесън
500 мл. вода
½ таблетка аспирин

Разтворете половината таблетка аспирин в гореща вода. След това нарежете чесъна на тънки филийки, настържете или го пресовайте. Когато водата започне да се охлажда, добавете и него. Пресипете течността в подходящ стъклен буркан и го оставете да престои 24 часа на стайна температура.

Преди поливането на орхидеите, направете инфузия с чесновата вода. Поставете чесновата вода в подходящ съд така че обемът й да достигне 2/3 от този на саксията. Не се притеснявайте от неприятния аромат на чесъна, тъй като той ще изчезне след няколко часа.

За сметка на това орхидеите ви ще получат най-доброто от всичко онова, което е концентрирано в тази домашна тор.
Не е подходящо да използвате този метод за наторяване повече от веднъж месечно. Освен това той не се прилага в периода на латентност на растенията, както и по време на цъфтежа им. Ако сте направили цялата процедура правилно, то най-късно до 14 дни ще се радвате на богат цъфтеж, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.