4 лесни трика, които ще ви спестят пари по Коледа (I част)

0
300

Важен е жестът, а не това колко голям или скъп е подаръкът

Коледа наближава, а всеки е наясно, че по това време на годината се харчат луди пари за подаръци.

Коледа
Важен е жестът, а не това колко голям или скъп е подаръкът

За съжаление в последно време Коледа не е това, което трябва да бъде. Мнозина превръщат празника в истерична размяна на подаръци, а идеята на Коледа е да се запази уважението и принадлежността към рода и семейството.

Въпреки това обаче със сигурност много хора ще изхарчат луди пари в надпревара за по-лъскави подаръци. Още по-сложно става обаче, когато бюджетът, с който разполагате е доста ограничен. В такъв случай сякаш празничното настроение отлита, а вие се чувствате на ръба на оцеляването.

Е, време е да натиснете спирачките и да кажете „Не!“ на цялата тази предпразнична лудост, която обзема все повече хора по това време на годината.
За щастие съществуват няколко хитри начина, благодарение на които ще успеете да спестите малко пари и да не сте на ръба на оцеляването след коледно-новогодишните празници.



Ако се чудите как да ви стигнат ограничените финансови средства и през този сезон, то ние разполагаме с няколко полезни съвета, които ще са ви от огромна полза. Всички знаем, че не е никак приятно да се посрещне януари с празен портфейл.

Ето и съветите, които ще са ви от голяма полза покрай голямата истерия за подаръци за Коледа и Нова година:

Поставяне на граница
Поставете си сами граница на финансовите средства, които можете да си позволите да изхарчите, без това да наклони сериозно бюджета ви. Излишно е да се изхвърляте по празниците повече от това, което можете да си позволите, а след това да се обречете на глад и мизерия. Запомнете, че в крайна сметка не е важно колко е скъп подаръкът, който ще подарите на любимите си хора. Най-важното е той да е от сърце.

Най-хубавите подаръци са именно онези, които показват, че наистина ви е грижа за човека, който стои срещу вас. Поставете си рамка между 10 и 30 лева например и изхарчете точно толкова. Погрижете се да изберете най-хубавия подарък на тази стойност, който ще донесе най-голяма радост на човека.

Броят на подаръците
От съществено значение е да намалите броя на подаръците. Несъмнено подаръчната треска е завладяла напълно много хора по целия свят, а не само в България. Нужно е обаче да премислите хубаво дали е необходимо да правите големи подаръци на всички в списъка ви. Винаги можете да замените някой от тях с любимо лакомство или красива коледна картичка с мило пожелание.
Както вече споменахме и по-горе, не е важно колко голям или скъп е подаръкът, най-важен е жестът, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.