Съпружеските скандали удължават живота на мъжа?(Но само при това условие)

0
218

Скандалите са полезни

Скандалите със съпругата удължават живота на мъжа. Това шокиращо съждение установили учени от университета в американският щат Аризона.

Те изследвали интензитета на крясъците между 192 двойки за дълъг период от време-в продължение на тридесет и две години.

скандали
Съпружеските скандали удължават живота на мъжа, сн. Фейсбук

Проучването установило невероятният факт, че семействата и двойките, които редовно избухват с крясъци, удължавали живота им.

Те били също с по-нисък риск на преждевременна смърт.Кай би предположил, че това е възможно. И че кавгите, крясъците и скандалите в къщи носят и полза, не само вреда.

Само че специалистите предупреждават, че не за всички двойки, които обичат да си вдигат децибелите си на макс, се отнася този благоприятен факт.

Това било валидно единствено за тези от тях, които влизат в конфликти с еднаква интензивност на словесния двубой.

Това не се отнася за останалите „влюбени”, които обичат чрез шумните крясъци да разрешават домашните спорове.

Защото, ако единият от партньорите излива яда си гръмогласно, а другият крие гнева си, тогава риска от преждевременна смърт се удвоява.

Освен върху интензитета на кавгите проучването се фокусирало и върху това как те се отразяват на продължителността на живота.

Но съвсем друга била картинката, ако двойките се карат с различна интензивност. Ако това се случвало, скандалите трудно били потушавани.

И заради това възниквали нови и нови стресови ситуации, които не могат да бъдат овладявани.

Именно тогава се случвало най-страшното, кавгите водят до преждевременна смърт, обобщили изследването си учените от американския университет.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.