Неизвестен втори код в човешката ДНК

2
424

Американски учени от Вашингтонския университет са убедени, че в човешката ДНК се съдържа неизвестен до този момент втори код, за който науката не разполага с информация

Шокиращото откритие за човешката ДНК е направено в рамките на известния проект „ENCODE“ („Човешки геном”), в който участват общо седем специалисти по генетика, един имунолог, както и двама експерти от други научни организации. Получените данни изненадващо разкриват, че ДНК представлява една изключително мощна система за съхраняване на информация в човешкия организъм, изумяваща с изключителната си прецизност.

днк
Американски учени от Вашингтонския университет са убедени, че в човешката ДНК се съдържа неизвестен до този момент втори код, за който науката не разполага с информация

В продължение на повече от половин век науката счита, че единственото предназначение на генетичния код е да записва информация за белтъците. Сега обаче става ясно, че във веригата на ДНК има паралелен набор инструкции за управление на генната експресия, контролиращи протеините и стабилизиращи определени техни характеристики.

Вторият код в ДНК остава незабелязан толкова дълго време, тъй като като че ли е „записан“ върху първия. Неговото откриване може да доведе до сериозна промяна в разбирането за механизмите на генетичните болести, с които медицината се опитва да се пребори от много дълго време.



loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ами то предстоят още много шокови изненади за земляните – учени ,когато се възстанови нормалния брой
    спирали ДНК ,а не сега съществуващата само една спирала – остава да чакаме ,ако не в нашия живот ,то поне нашите деца и внуци .

  2. Az viarvam v tova koeto go pishat.Zashto puk ne.Toku shto , oshte ima da razgadavat tezi U4eni za 4oveka i , Dushata mu.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.