Така разбирате дали месото е третирано с химия

0
3455

Има начин, по който можем да разберем дали месото, което ни предлагат е било обработено с химикали или не. Това става бързо и страшно лесно

Първото нещо, което трябва да знаете дали пазарувате месо от кланица или не.

месото
Преди да купите месо, добре преценете дали е настина е прясно или не

Ако месото е от кланица, търговците ще ви предложат наскоро транжирано месо.

То ще има свеж вид, защото е било обработено в задната стая на транжорната.

Ако пазарувате месо магазин или от верига, месото не може да има прекалено свеж вид. Дори и прясното. Защото месари обясняват, че няколко часа след като е било заклано животното, неговото месо леко потъмнява. Но във вътрешността си остава свежо и розово.  Но ако месото е прекалено свежо, сякаш току що е било отрязано от закланото животно, трябва да бъдете внимателни.



Този ефект се получава след като месото е било третирано с химически препарати, за да има пресен вид. Колкото повече време е престояло във витрината на магазина или в хладилната камера, толкова по-тъмно е започнало да става.

Затова търговците трябва да използват по-голямо количество химия, за да възвърнат свежия вид на месото.

По принцип около Рождество и Нова година се купува много по-голямо количество месо. Търговците по принцип предлагат свежо прясно месо. Но няколко дни след празниците месото, което не е било купено, ще бъде обработено, за да придобие свеж вид и да бъде продадено без проблеми.

Има лесен начин да разберете дали киселото мляко, което купувате е качествено или към него е добавено нишесте, брашно или картофено пюре на прах.

Вземате 1 лъжица кисело мляко и я изсипвате върху салфетка на масата. Оставяте така да престои 5-6 минути. Ако по салфетката се появи течност, значи млякото е добро. Погледнете и в кофичката. Там също трябва да се е появила течност.

Ако вашата салфетка остане суха и в кофичката няма течност, киселото мляко е било допълнително сгъстявано.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.