ТОП 9 полезни съвети за новогодишната нощ за късмет и изобилие през цялата нова година

0
514

Всяка нова година е надежда за по-добър живот. За да предизвикате късмета и изобилието, не разчитайте само на случайността, а започнете от новогодишната нощ

Новогодишната нощ е едно ново начало – направете го възможно най-прекрасното

1 – Когато приготвяте новогодишната баница с късмети, задължително сложете дрян.

Може да са само няколко малки парченца, но той е много важен.

Дрянът е жилаво и издържливо дърво. Неговите плодове на компот се използват като лечебно средство при диария, защото имат затягащ ефект.

2 – Сложете в новогодишната баница червен конец като увиете дряновите клончета с него. Червеният цвят предпазва от уроки и от други негативни енергии.



3 – Броят на късметите в баницата не трябва да бъде по-малък от 12. Дванадесет са месеците през годината. По този начин вие символично давате по един късмет на всеки месец.

4 – Приключете с чистенето и с прането на 31 декември. На 1 януари не вършете никаква домакинска работа освен приготвяне на храна. На 1 януари се отдайте на интелектуални занимания като срещи с приятели. Можете да прочетете книга или да изгледате концерта на Виенската филхармония.

5 – Изхвърлете боклука най-късно на 31 декември до следобедните часове. Така ще се освободите от старите непотребни неща във вашия живот в старата година и ще направите място за новите.

6 – Преди да седнете на новогодишната трапеза, сложете пари в джобовете си, за да имате постъпления през цялата година. Сложете монети под чиниите за хранене – най-добре е да бъдат от 1 или 2 лева.

7 – Не забравяйте люспите и костите от шарана на Никулден. Сложете ги на масата, за да имате просперитет през цялата нова година. След новогодишната нощ можете да ги изгорите, да ги заровите или да ги изхвърлите в течаща вода, но не и в боклука. При желание можете да ги задържите до следващия Никулден.

8 – Който кихне в новогодишната нощ, той ще има голям късмет през новата година.

9 – Вечерта на 31 декември срещу 1 януари отворете входната врата. По този начин вие ще накарате старата година да си тръгне от вас, за да може новата да влезе.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.