Страдате от цистит? Тази изпитана рецепта ще ви избави от страданията

0
1048

Един от честите проблеми при жените е появата на цистит. Цистит се получава следствие на настинка, бактериални инфекции, получени включително и по полов път

Симптомите за цистит са силна, понякога непоносима болка при уриниране.

цистит
Народната медицина лекува цистит, казва Владислава Петкова

Уринирането става често.

Постоянно има сигнали за ходене до тоалетната.

Когато след няколко уринирания урината вече е изхвърлена навън, при ходене в тоалетната се отделят едва няколко капки.



С помощна на народната медицина можем да се лекуваме от цистит, научихме от нашата читателка Владислава Петкова.

Г-жа Петкова разказва, че през лятото е имала проблем с цистита. Сама успяла да се справи с него и споделя с нас как го е постигнала.

Циститът иска топлина. Трябва да се седи върху много топла повърхност.

Например върху електрическа възглавница. През нощта дръжте възглавничката върху корема. През лятото можете да седите върху нагорещен камък или дувар. Така е правила Владислава, когато си е ходила на вилата.

Тя е правила баня със смрадлика. Кипвате 2 литра вода и в нея слагате 1 шепа смрадлика. Оставяте да накисне 20 до 30 минути.

Прецеждате водата. Смрадликата изхвърляте.

В голям леген или в корито наливате отварата от смрадлика и доливате с още възможно по-топла вода. Сядате във водата, като не топите краката. Затова не е добре да правите процедурата във ваната.

Може да бъдете обути в бански костюм. Така е правила Владислава лятото на двора.

Киснете във водата, докато започне да изстива. По-желание можете да долеете още малко топла вода и да продължите процедурата. Но можете да я прекъснете, за да направите втора  процедура на следващия ден.

След като приключите трябва да се облечете с топли дрехи и да стоите в топло помещение.

Докато се лекувате от цистит е добре да приемате много вода – 2 до 3 литра. Най-добре е да бъде минерална. Не задържайте урината, а ходете до тоалетната колкото пъти усетите, че имате нужда. Задържането на урината крие опасност да се изтървете и да не изчистите бактериите, които са предизвикали цистит.

Не пийте диуретични  напитки като зелен чай, черен чай, кафе. Както сокове от цитрусови плодове – лимон, портокал, грейпфрут, защото дразнят пикочния мехур.

Приемайте сок от червена боровинка. Тя има антибактериални свойства. Прочиства пикочно-половите пътища. Червена боровинка се предлага и под формата на хранителни добавки.

Можете да пиете Цистон. Това е хранителна добавка.

Приемайте и витамин С.

Лекарите съветват след секс да се уринира, за да може урината да изчисти бактериите, които са полепнали по генеталиите. Най-честите причинители на цистит са трихомоназа и кандидоза.

Сърдечно благодарим на Владислава Петкова, че сподели с нас своя опит в лечението на цистит!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.