Направете си тази уникална и лесна торта без печене

0
1217

Тази торта без печене ще се превърне във ваша любима

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусна и много лесна торта без печене. Да, знаем, че всеки път, щом чуем това – без печене, ни идва дюшеш. И има защо. Страхотна става и сме сигурни, че ще се разтопите от наслада още при първата хапка.

торта без печене
Превъзходна става тази торта без печене, страшно вкусна е

Трябват ни 200 грама чаени бисквити, 80 грама разтопено масло.

За пълнежа са ни необходими 400 грама крема сирене, 400 грама заквасена сметана на Данон, 200 грама захар, една лъжица екстракт от ванилия, две-три лъжици пресен сок от лимон, две пакетчета желатин на прах, 80 грама студена вода, 400 грама млечна сметана.

А за гарниране на тортата ще си вземем около 350 грама сладко от боровинки.



Първо трябва да си смелим в един блендер бисквитите. След това си разтапяме маслото на котлона и го смесваме с бисквитите. Слагаме си сместа в тавичка с падащо дъно и с лъжица си я заглаждаме.

Оставяме за малко тавичката във фризера, за да стегне. А през това време ние пък с миксера и на бавна степен си разбиваме заедно крема сиренето, заквасената сметана, ванилията, захарта и сока от лимона.

Желатина си го правим така, както е изписано на опаковката му. А после бавно и по малко го смесваме с крема със сиренето. Млечната сметана си я разбиваме отделно в друга купа и после смесваме заедно двата крема.

Изваждаме си тавичката с бисквитите от фризера и върху тях си разстиламе богато и равномерно крема. Връщаме обратно тортата във фризера, където я оставяме докато стегне наистина хубаво.

Сладкото от боровинки си го разтваряме на водна баня и после го изливаме внимателно и равномерно върху тортата.

Така направена и вече готова, оставяме вкусотията за една нощ в хладилника, за да стане напълно готова и уникална за хапване. Ако щете вярвайте, но е направо феноменално вкусна.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.