Получавате световъртеж? Лекарите изтъкват 5 здравословни неразположения свързани с него

0
858

Случва се човек да получи световъртеж. Но ако започнете да го усещате по-често, непременно потърсете лекар. Причините могат да бъдат различни

Събуждате се сутринта, ставате от леглото и усещате, че главата ви се върти.

световъртеж
Не подценявайте появилия се  световъртеж

Клякате да вземете нещо от пода и ви избива студена пот. Усещате световъртеж.

Най-честите причини за неговата поява са следните.

1 – Понижаване на кръвното



Има хора, на които кръвното рязко пада или се вдига. Когато кръвното е високо, човек усеща, че главата му пулсира и има шум в ушите.

Когато кръвното падне рязко, се получава световъртеж. Трябва да потърсите кардиолог, който да ви назначи лечение или правилен режим на хранене, за да поддържате по-високо ниво на вашето кръвно налягане.

2 – Прединсултно състояние

Хора, които са получили инсулт споделят, че главата започнала да ги боли и да им се вие свят. Измерили са кръвното си, защото  имали съмнения, че може да е паднало, но то било нормално. Затова е важно да отидете на преглед при специалист.

3 – Тумор в мозъка

Онкологични заболявания, които са свързани с тумори в главата, започват с появата на световъртеж. Причината е в самия тумор. Докато нараства, той притиска нерви и кръвоносни съдове в мозъка, следствие на което се получава не само главоболие, но и световъртеж.

4 – Мигрена

От мигрена страдат повече жените. Мъжете рядко боледуват. Ако знаете, че имате мигрена и получите световъртеж от напрежение, стрес или преумора, трябва да почивате. В такива случаи дори светлината започва да ви дразни. Важно е да лежите неподвижни в тъмно помещение, а главата ви да не се движи. Мигрената сама ще отшуми. Ако вашият лекар ви е изписал лекарства, вземайте ги. Трябва да пиете и доста вода, която е полезна за мозъка и помага на кръвта да се разрежда. Така по-лесно се придвижва из кръвоносните съдове и достига до всички клетки.

Ако до този момент не сте установили, че имате мигрена, консултирайте се със специалист.

5 – Обезводняване

Когато вашият организъм не е добре хидратиран, той страда. При някои хора се получават болки в мускулите. При други се появява световъртеж. Човешкият мозък има нужда от кислород, въглехидрати и вода, за да функционира правилно. Когато се обезводни, мозъкът започва да се свива. Тогава мисловните процеси протичат лошо. Човек се чувства уморен, изтощен и става разсеян. Когато пиете редовно вода, вашият мозък работи добре. Пийте толкова вода дневно, колкото ви се пие. Препоръчителната доза е по 2 литра дневно. Водата е полезна  за бъбреците и за черния дроб.

 

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.