Какво разкрива денят от седмицата, в който сте родени (II част)

0
282

Вторникът се смята за най-неблагоприятният ден от седмицата

Както вече споменахме, денят от седмицата, в който сте се появили на бял свят, играе огромна роля в живота ви.

денят
Вторникът се смята за най-неблагоприятният ден от седмицата

Именно той е сред ключовите фактори, от които до голяма степен зависи как ще протече животът ви и какъв ще е късметът ви.

За да разберете какво издава денят, в който сте родени, прочетете следващите редове:

Вторник
В случай, че сте се появили на бял свят във втория ден от седмицата, то със сигурност няма да сте от най-големите късметлии. Това е денят, който е смятан за неблагоприятен или както се изразявали хората „кутсузлия“. За най-тежки се смята „старият вторник“ – последният вторник, преди смяната на месеца. Същото правило важи и за „младият вторник“ – вторникът, който се намира в първата четвъртина на месеца.



Освен това за тежки се смятат и „смесеният вторник“ – когато смяната на месеците се случва в този ден, деветият вторник след Бъдни вечер и вторникът преди Гергьовден. Много неблагоприятен е и вторникът след Сирница.

Старите хора наричат първият вторник от седмицата на всяко новолуние „лют вторник“. Вярвало се, че ако в този ден жените перат долни дрехи, ще се „развалят“, а ако мият косите си – ще ги похабят. В случай, че смяната на месецът е във вторник, то се задават неблагоприятни за здравето дни.

Казано с други думи, денят не е сред най-добрите, в които човек може да се появи на бял свят. Вярва се, че родените в този ден ще е кавгаджия. Въпреки това той си има и предимства, тъй като родените във вторник са силни, богати и живеят до дълбоки старини.

В древността хората вярвали, че всеки вторник има зъл час, но никой не знае кой е той. Смята се, че ако бебето се появи точно в този час, ще има зла орисия. За най-лоши се смятат часовете между обяд и вечеря. За най-лош от всички вторници е сочен този преди Великден, дори го наричат „Черен вторник“.

Вярва се, че дори добичетата, родени в този ден носят нещастие и поради тази причина стопаните им ги колят. Такова добиче не се купува и за разплод, защото се смята, че ще донесе нещастие и безплодие в стадото, в което отива.

Това е денят, в който не трябва да започвате нова работа, не се сее и не се садят дървета. В Странджа представителките на нежния пол не мият косите си, не перат и не шият на този ден, тъй като според древните поверия „ще им изгорят децата“.
Вторникът е сред най-неподходящите дни за годеж или брак, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.