Какво разкрива денят от седмицата, в който сте родени (II част)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Вторникът се смята за най-неблагоприятният ден от седмицата

Както вече споменахме, денят от седмицата, в който сте се появили на бял свят, играе огромна роля в живота ви.

денят

Вторникът се смята за най-неблагоприятният ден от седмицата

Именно той е сред ключовите фактори, от които до голяма степен зависи как ще протече животът ви и какъв ще е късметът ви.

За да разберете какво издава денят, в който сте родени, прочетете следващите редове:

Вторник
В случай, че сте се появили на бял свят във втория ден от седмицата, то със сигурност няма да сте от най-големите късметлии. Това е денят, който е смятан за неблагоприятен или както се изразявали хората „кутсузлия“. За най-тежки се смята „старият вторник“ – последният вторник, преди смяната на месеца. Същото правило важи и за „младият вторник“ – вторникът, който се намира в първата четвъртина на месеца.Освен това за тежки се смятат и „смесеният вторник“ – когато смяната на месеците се случва в този ден, деветият вторник след Бъдни вечер и вторникът преди Гергьовден. Много неблагоприятен е и вторникът след Сирница.

Старите хора наричат първият вторник от седмицата на всяко новолуние „лют вторник“. Вярвало се, че ако в този ден жените перат долни дрехи, ще се „развалят“, а ако мият косите си – ще ги похабят. В случай, че смяната на месецът е във вторник, то се задават неблагоприятни за здравето дни.

Казано с други думи, денят не е сред най-добрите, в които човек може да се появи на бял свят. Вярва се, че родените в този ден ще е кавгаджия. Въпреки това той си има и предимства, тъй като родените във вторник са силни, богати и живеят до дълбоки старини.

В древността хората вярвали, че всеки вторник има зъл час, но никой не знае кой е той. Смята се, че ако бебето се появи точно в този час, ще има зла орисия. За най-лоши се смятат часовете между обяд и вечеря. За най-лош от всички вторници е сочен този преди Великден, дори го наричат „Черен вторник“.

Вярва се, че дори добичетата, родени в този ден носят нещастие и поради тази причина стопаните им ги колят. Такова добиче не се купува и за разплод, защото се смята, че ще донесе нещастие и безплодие в стадото, в което отива.

Това е денят, в който не трябва да започвате нова работа, не се сее и не се садят дървета. В Странджа представителките на нежния пол не мият косите си, не перат и не шият на този ден, тъй като според древните поверия „ще им изгорят децата“.
Вторникът е сред най-неподходящите дни за годеж или брак, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар