Какво разкрива денят от седмицата, в който сте родени (III част)

0
244

Смята се, че срядата не е нито добър, нито лош ден да се родиш

Денят от седмицата, в който човек се появява на бял свят играе огромна роля в живота му не само по отношение на късмета, а и на характера му.

денят
Смята се, че срядата не е нито добър, нито лош ден да се родиш

Още от древни времена хората вярвали, че има добри и лоши дни. За най-лош ден е сочен вторникът. Вярвало се, че е огромно щастие да се появиш на бял свят в първата събота на месец март. Точно обратното обаче се твърди за 29 май, който е сочен като един от най-черните дни в народния календар.

Ето какво вещае денят, в който сте родени:

Сряда
В древни времена хората до голяма степен оприличавали срядата на понеделникът. Този ден е много добър за започване на нова работа, особено ако възнамерявате да я завършите до края на деня. Той е подходящ и за довършване на вече започната работа. За най-добри часове се смятат следобедните.



Вярвало се, че денят, който носи сполука на всяко ново начало, е „младата сряда“ – срядата от първата четвърт на новата луна. Препоръчително е в този ден да се посее някаква култура или да се засади дръвче.

По всяка вероятност, тъй като денят се пада в средата на седмицата, се смята, че нито е добре, нито е зле да се появите на бял свят точно в сряда. Изключение прави само т.нар. „луда сряда“, която е в Тодоровата неделя.

Хората, родени в сряда, са с хубави лица и се стремят към духовен чин. Обикновено те са чистосърдечни, верни, честни и не особено богати. Смята се, че родените в този ден живеят малко, но ако преживеят, стигат до дълбоки старини. Хората вярвали, че ако жената зачене в сряда, ще се роди сакато дете.

Препоръчително е да наложите киселото зеле в сряда. Вярвало се и че денят е изключително подходящ за вършене на домакинска работа. Всяка сряда и петък се пости. Тези два дни се свързват с предателството на Юда и кръстните мъки на Христос и поради тази причина крият опасности.

Жените не трябва да предат в сряда, тъй като се смята, че в противен случай ще бъдат застигнати от нещастие. Едно от вярванията за този ден, е свързано и с метеорологичната обстановка. Вярвало се, че ако в сряда грее слънце, това означава, че времето ще се развали в някой от близките дни.

Същото важи и в обратен ред – ако в сряда времето е лошо, още на следващия ден ще се оправи, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.