Какво разкрива денят от седмицата, в който сте родени (III част)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Смята се, че срядата не е нито добър, нито лош ден да се родиш

Денят от седмицата, в който човек се появява на бял свят играе огромна роля в живота му не само по отношение на късмета, а и на характера му.

денят

Смята се, че срядата не е нито добър, нито лош ден да се родиш

Още от древни времена хората вярвали, че има добри и лоши дни. За най-лош ден е сочен вторникът. Вярвало се, че е огромно щастие да се появиш на бял свят в първата събота на месец март. Точно обратното обаче се твърди за 29 май, който е сочен като един от най-черните дни в народния календар.

Ето какво вещае денят, в който сте родени:

Сряда
В древни времена хората до голяма степен оприличавали срядата на понеделникът. Този ден е много добър за започване на нова работа, особено ако възнамерявате да я завършите до края на деня. Той е подходящ и за довършване на вече започната работа. За най-добри часове се смятат следобедните.Вярвало се, че денят, който носи сполука на всяко ново начало, е „младата сряда“ – срядата от първата четвърт на новата луна. Препоръчително е в този ден да се посее някаква култура или да се засади дръвче.

По всяка вероятност, тъй като денят се пада в средата на седмицата, се смята, че нито е добре, нито е зле да се появите на бял свят точно в сряда. Изключение прави само т.нар. „луда сряда“, която е в Тодоровата неделя.

Хората, родени в сряда, са с хубави лица и се стремят към духовен чин. Обикновено те са чистосърдечни, верни, честни и не особено богати. Смята се, че родените в този ден живеят малко, но ако преживеят, стигат до дълбоки старини. Хората вярвали, че ако жената зачене в сряда, ще се роди сакато дете.

Препоръчително е да наложите киселото зеле в сряда. Вярвало се и че денят е изключително подходящ за вършене на домакинска работа. Всяка сряда и петък се пости. Тези два дни се свързват с предателството на Юда и кръстните мъки на Христос и поради тази причина крият опасности.

Жените не трябва да предат в сряда, тъй като се смята, че в противен случай ще бъдат застигнати от нещастие. Едно от вярванията за този ден, е свързано и с метеорологичната обстановка. Вярвало се, че ако в сряда грее слънце, това означава, че времето ще се развали в някой от близките дни.

Същото важи и в обратен ред – ако в сряда времето е лошо, още на следващия ден ще се оправи, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар