Какво разкрива денят от седмицата, в който сте родени (VII част)

0
222

За най-благоприятни се смятат неделите на Новолуние и Пълнолуние

Денят от седмицата, в който сте се родили, е от голямо значение за живота, характера и късмета ви.

денят
За най-благоприятни се смятат неделите на Новолуние и Пълнолуние

Смята се, че късметът на даден човек работи различно в различните дни от седмицата в зависимост от това в кой ден сте родени. Вярва се, че в някои дни късметът е неизменен спътник, а в други го няма никакъв.

За да научите какво още разкрива денят, в който сте родени, прочетете следващите редове:

Неделя
Неделята е сочена за „свят ден“. Смята се, че е на хубаво, когато детето се появи на бял свят в неделя.
Освен, че ще е късметлийче, то ще е хубаво, честито и с красиво лице и големи очи. Човекът ще е смирен и кротък. Тези хора винаги толерират истината, колкото и нелицеприятна да е тя и ненавиждат лъжата.



Ако в неделя се появи на бял свят момиче, то ще е кипра и ще обича да се облича с най-красивите дрехи. Факт е обаче, че тези момичета каквото и да облекат, им приляга. Няма дреха, която да не им пасва отлично.

В нередки случаи децата, появили се на бял свят в неделя, биват кръщавани Делчо или Неделя. Вярва се, че хората, които умират в неделя, са праведници. За най-благоприятни се смятат неделите на Новолуние и Пълнолуние.

Едно от правилата гласи, че това е денят, в който не трябва да се садят цветя. Причината за тази забрана е, че се вярва, че ще ги изядат червеите. Ако пък жената реше косата си в неделния ден, не след дълго ще почине мъжът й. Вярва се още и че, ако в неделя грее силно слънце, времето ще се развали още на следващия ден.

Ако ли пък в неделя завали дъжд, то се пригответе да вали през цялата седмица. Възрастните хора твърдят, че когато дъждът започва в неделя, винаги свършва в неделя. В случай, че в неделната сутрин времето е ясно, такова ще е през цялата седмица. Същото правило е в сила и в случаите, в които времето в неделната сутрин е мрачно или пък студено. Казано с други думи – каквото е времето в неделната сутрин, такова ще е и през цялата седмица според народните вярвания.

Е, това бяха народните вярвания, свързани с всеки един от дните в седмицата. Вероятно сте забелязали, че някои от тези вярвания си спазват и в наши дни като например това в съботния ден да не се пере, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.