Какво разкрива денят от седмицата, в който сте родени (VII част)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

За най-благоприятни се смятат неделите на Новолуние и Пълнолуние

Денят от седмицата, в който сте се родили, е от голямо значение за живота, характера и късмета ви.

денят

За най-благоприятни се смятат неделите на Новолуние и Пълнолуние

Смята се, че късметът на даден човек работи различно в различните дни от седмицата в зависимост от това в кой ден сте родени. Вярва се, че в някои дни късметът е неизменен спътник, а в други го няма никакъв.

За да научите какво още разкрива денят, в който сте родени, прочетете следващите редове:

Неделя
Неделята е сочена за „свят ден“. Смята се, че е на хубаво, когато детето се появи на бял свят в неделя.
Освен, че ще е късметлийче, то ще е хубаво, честито и с красиво лице и големи очи. Човекът ще е смирен и кротък. Тези хора винаги толерират истината, колкото и нелицеприятна да е тя и ненавиждат лъжата.Ако в неделя се появи на бял свят момиче, то ще е кипра и ще обича да се облича с най-красивите дрехи. Факт е обаче, че тези момичета каквото и да облекат, им приляга. Няма дреха, която да не им пасва отлично.

В нередки случаи децата, появили се на бял свят в неделя, биват кръщавани Делчо или Неделя. Вярва се, че хората, които умират в неделя, са праведници. За най-благоприятни се смятат неделите на Новолуние и Пълнолуние.

Едно от правилата гласи, че това е денят, в който не трябва да се садят цветя. Причината за тази забрана е, че се вярва, че ще ги изядат червеите. Ако пък жената реше косата си в неделния ден, не след дълго ще почине мъжът й. Вярва се още и че, ако в неделя грее силно слънце, времето ще се развали още на следващия ден.

Ако ли пък в неделя завали дъжд, то се пригответе да вали през цялата седмица. Възрастните хора твърдят, че когато дъждът започва в неделя, винаги свършва в неделя. В случай, че в неделната сутрин времето е ясно, такова ще е през цялата седмица. Същото правило е в сила и в случаите, в които времето в неделната сутрин е мрачно или пък студено. Казано с други думи – каквото е времето в неделната сутрин, такова ще е и през цялата седмица според народните вярвания.

Е, това бяха народните вярвания, свързани с всеки един от дните в седмицата. Вероятно сте забелязали, че някои от тези вярвания си спазват и в наши дни като например това в съботния ден да не се пере, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар