Анатоли Атанасов инициира подписка в подкрепа на пребития командос

0
307

Петиция в подкрепа на бития командос е инициирана от Анатоли Атанасов, който е служител в сектор “Сигурност” при ареста във Варна

Докато гостува в предаването “Щрихи от утрото” на  TVChernoMore, Анатоли Атанасов припомни, че България е членка на ЕС.

Анатоли Атанасов
Анатоли Атанасов в предаването “Щрихи от утрото”

Върховенството на закона у нас трябва да се спазва.

Никой няма право да върши подобни издевателства и своеволия. Който притежава енергия или агресия, да посещава спортните зали и там да се освобождава от тях.

Всички, които подкрепят петицията в защита на пребития командос искат да се приложи цялата строгост на закона.Анатоли Атанасов припомня, че единият от извършителите е непълнолетен. Според българското законодателство на тези лица се извършва редуциране на присъдите.

Друг момент е свързан с изказването на съжаление. Когато прокурорът внесе обвинителния акт в съда, подсъдимите започват да се каят за стореното и обещават публично, че повече няма да правят така. Тези разкаяния също довеждат до снижаване на присъдите.

В крайна сметка вместо присъдите да довеждат до понижаване броя на подобни криминални престъпления, те се увеличават. Точно заради такива смекчаващи вината обстоятелства.

Анатоли Атанасов казва, че е крайно време да се вземат някакви адекватни мерки. Той припомни, че миналата година бяха подложени на физическо насилие доста полицаи, докато изпълняват своя служебен дълг в ромските махали.

Задържаните за побоя над командоса казват, че са български граждани, а в същото време почти не могат да говорят езика. Това според Анатоли Атанасов е истински парадокс.

Подготвената петиция е разпечатана и оставена на различни обществени места във Варна. Това са магазини, фризьорски салони, където се събират много хора.

Всеки желаещ може да се разпише през следващите няколко дни.

Междувременно всеки желаещ може да подкрепи децата на загиналите полицаи и военни.

Изпратете СМС-и на номер 1866.

Кампанията е на МВР за децата на загиналите полицаи и пожарникари, които са изпълнявали своя служебен дълг.

Средствата от СМС-и на кратък номер 1696  са за децата на загиналите български военни.

Кампанията е на Министерство на отбраната.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.