Това са най-често допусканите грешки при употребата на парфюм

0
337

Тези съвети на известния парфюмерист Франсис Куркджиян ще са ви от огромна полза

Този материал със сигурност ще е от огромна полза за дамите, тъй като ще разкрием най-често допусканите грешки при употребата на парфюм.

парфюм
Тези съвети на известния парфюмерист Франсис Куркджиян ще са ви от огромна полза

Няма почти никакво съмнение, че всяка уважаваща себе си дама, залага на изискан парфюм за завършек на перфектната си визия. Факт е обаче, че в същото време много от вас допускат тези грешки при нанасянето на парфюм.

Може би мнозина първо впръскват парфюма върху китките си, след което го разтъркват и ги допират до врата си, за да разнесат аромата. Е, важно е да отбележим, че този навик определено не ви е от полза.

Известният парфюмерист Франсис Куркджиян е категоричен, че търкането нагрява кожата, а това води до производството на естествени ензими, които променят аромата на парфюма. Най-податливи на това изменение са върховите и средните нотки, отговорни за последния и най-дълъг период на разцъфването на аромата.



Освен това малцина от дамите си дават сметка, че парфюмът е почти като жив организъм и в този ред на мисли е изключително чувствителен към промените в околната среда. Ако преминавате от топъл към студен въздух, отключвате химични реакции при естествените му съставки, а това прави парфюма по-нетраен.

Банята не е най-подходящото място за съхранение на парфюми с цитрусов аромат, тъй като запотяването на тези помещения отнема до голяма степен от свежестта на аромата. В този ред на мисли стайната температура, е най-подходяща за съхранението им. Освен това те задължително трябва да стоят в кутията си.

Голяма грешка е да оставите на рафта шише с парфюм, използван наполовина. Куркджиян разкрива, че по този начин се разграждат молекулите на аромата му и се изменя състава му. Всичко това се дължи на кислорода, който е определен като „естествен враг“ на парфюма. Това правило обаче не важи, ако използвате ежедневно дадения парфюм.

В случай, че използвате парфюма по-дълго време, то можете да го съхраните до 3-4 месеца, залагайки на по-малки опаковки от 1.2 до 2.4 мм. Само по този начин ще запазите трайността на аромата.

Ако парфюма, който използвате няма избор на разфасовка, то тогава прелейте течността в по-малки опаковки. След това ги съхранявайте в хладилника, за да запазите оригиналния им аромат за по-дълго време.

Другото, с което трябва да сте наясно е фактът, че ароматът на парфюма не е дълготраен, ако бъде нанесен върху суха кожа. Именно поради тази причина се препоръчва да използвате балсам за тяло или овлажнител (без аромат), преди да прибегнете към нанасянето на парфюма, пише edna.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.