Това е краят! Светът плаче за този шампион

0
458

Анди Мъри попари надеждите на всичките си фенове!

Шотландската първа ракета Анди Мъри обяви публично, че това ще бъде последният му сезон в тениса. Малко след това обаче той разкри, че може да се откаже дори по-рано от предвидено.

Анди Мъри
Анди Мъри слага края

Британецът възнамеряваше да каже „край“ след „Уимбълдън“, който по традиция ще се проведе през лятото. Неприятната контузия в бедрото обаче може да го изкара от голямата игра още сега.

„Имам опция за операция, която да облекчи живота му. Не искам да се отказвам от тениса все още, но най-важното за мен е да се чувствам добре и извън корта.“ – с тези думи Анди Мъри намеква, че явно е застрашен комфортът му в живота и не става дума само за тениса.

Контузията му е толкова сериозно, че тенисистът изпитвал болка понякога дори само като ходи. Затова се очаква да се бори докрай с това и ако трябва, да жертва кариерата си.



Анди Мъри не остава в историята като един от най-великите тенисисти, но все пак успя да стъпи за кратко на върха. Той е бивш номер едно в световната ранглиста,  като има три титли от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ (2012) и „Уимбълдън“ (2013 и 2016).

В момента Мъри се готви за Откритото първенство на Австралия, но има голяма вероятност да го пропусне. Дори и да успее да участва, надали ще стигне далеч, предвид тежката контузия, с която се бори.

Много звезди от света на тениса изказаха съжалението си, че Анди Мъри ще прекрати кариерата си само на 31-годишна възраст. Това обаче са рисковете, които предприема всеки спортист.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.