Така се правят най-вкусните картофи по селски на фурна

0
1375

Тези картофи по селски на фурна са идеални за мезе и гарнитура

Предлагаме ви рецептата за апетитните и най-вкусни картофи по селски на фурна. Яли сме ги в различни варианти, но тези са ни любимите. Като мезенце към бира са просто върховни, а и за гарнитура са върхът. Горещо ви ги препоръчваме.

картофи по селски на фурна
Превъзходни стават тези картофи по селски на фурна, Снимка: Gotvach.bg

Трябват ни няколко картофа, три-четири лъжици олио, червен пипер, черен пипер, малко сух копър, пет-шест лъжици галета, една лъжица соев сос, един пилешки бульон, сол на вкус.

Първо трябва да си измием хубаво, да обелим и да си нарежем картофите.

Количеството им зависи от това колко искате да приготвите и за колко души. Слагаме си нарязаните картофки в купа и ги поръсваме обилно с подправките.



Може освен тези подправки да си добавите и някакви други, според вкуса си. Стриваме си с пръсти пилешкия бульон и го поръсваме върху картофите.

После ги поливаме с олиото и соевия сос като много хубаво ги разбъркваме, за да се разнесат навсякъде вкусните и ароматни подправки, пишат от Gotvach.bg.

След това всеки картоф гледаме да го оваляме в галетата и то от всички страни. Взимаме си една тавичка и я застиламе с хартия за печене.

В нея после си нареждаме овкусените и оваляни в галета картофки.

Пускаме си фурната да се загрее на температура от 200 градуса и пъхаме в нея картофите, които се пекат за около 40-50 минутки.

Може да ги оставите и малко повече ако обичате да са ви по-препеченки.

Готовите вече вкусни селски картофки си ги поднасяме на трапезата с млечен или чеснов сос, както и като гарнитура към някакъв вид месце.

Вървят на почти всичко и са наистина уникални.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.