С тези хитрини банята ви ще заблести за раз време (I част)

0
430

Ще останете удивени от резултата

Несъмнено банята е едно от най-трудните за поддържане места в дома. Всяка домакиня е наясно, че за да блесне, е нужно доста време.

банята
Ще останете удивени от резултата

В следващите редове обаче ще ви разкрием няколко хитринки, благодарение на които банята ви ще заблести за раз време. Няма никакво съмнение, че те ще улеснят и ускорят процеса на почистване на банята. Освен това няма да ви се налага да използвате много химикали, защото такива или не присъстват изобщо или са в твърде малки количества.

Ето как да почистите банята до блясък:

Снежнобяла вана
За да се избавите от пожълтяванията, които се появяват с времето и да й върнете първоначалния снежнобял блясък, е нужно да си приготвите едно вълшебно средство за почистване. Към 4 л. топла вода добавете ½ ч.ч. оцет, ¼ ч.ч. сода бикарбонат и ¼ ч.ч. спирт. Нанесете разтвора по повърхността на ваната и го оставете за около 15 минути. След това отмийте с хладка вода. Ще останете приятно изненадани от резултата.



Душ
Ако водата в района, в който живеете е много твърда, вероятно сте забелязали как натрупването на котлен камък води до запушване на дюзите на душа. Не бързайте да си купувате нов душ, достатъчно е да си приготвите тази смес и ще оправите проблема. В случай, че е събрал твърде много отлагания, то тогава сипете оцет в найлонов плик или торбичка и го/я увийте около душа. Много е важно дюзите да са изцяло потопени в оцета. След два часа отмийте с топла вода.

Блестящо огледало
При все, че много домакини ненавиждат чистенето на огледалото в банята, то това не е никак трудна задача, дори и да нямате подходящ почистващ препарат под ръка. Достатъчно е само да го напръскате със смес от 100 мл. водороден пероксид и 1 ч.л. сода. След това забършете с мека гъба и изплакнете. Накрая подсушете.

Другият вариант за почистване на огледалото в банята до блясък, е с крем за бръснене. След почистването му с него, огледалото не само ще блесне, но и ще спре да се замъглява.

Тоалетна чиния
Тоалетната чиния е най-неприятната част за чистене за повечето домакини. Истината обаче е, че на нея трябва да се обръща сериозно внимание. И това не е никак трудно. Нужен ви е разтвор от 10 мл. топла вода, 3 гр. натриев хидроксид и 2 мл. лимонов сок. Него добавете постепенно. Напръскайте или намажете ръба на тоалетната чиния с това средство и оставете да действа 2 часа. След това отмийте. Тази процедура ще ви избави и от неприятните варовикови пръстени, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.