Мощен витаминен коктейл за орхидеи – бърза реанимация за отчайващи случаи

0
898

Не отлагайте във времето, ако красавицата ви се нуждае от спешна помощ

Този мощен витаминен коктейл е за орхидеи, които се нуждаят от бърза реанимация.

орхидеи
Не отлагайте във времето, ако красавицата ви се нуждае от спешна помощ

Със сигурност всички онези, които отглеждат орхидеи в дома си, са се сблъсквали с отчайващи случаи, в които са си помисляли, че са изгубили цветето.
Е, този коктейл за орхидеи е толкова мощен, че може да ви е от полза и в най-отчайващия случай.

Орхидеята е цветето, което ще ви накара да се влюбите в него още първият път, в който зърнете красивите му цветове. Поради тази причина мнозина от любителите на орхидеи изживяват истинска трагедия, щом тази красота откаже да цъфти, или пък още по-лошо – изсъхне.

Ако това ви звучи познато, то може би е дошло време да я подхраните с мощен витаминен коктейл. Нужни са ви съвсем обикновени витамини, които можете да откриете във всяка аптека. Въпреки това те имат изключително мощно действие и ще спасят любимите ви орхидеи от гибел.



Витамините, от които се нуждаете, за да вдъхнете нови сили на любимите си красавици, са В1, В6 и В12. Тук е важно да уточним, че всички тези витамини трябва да са на ампули, а не под формата на таблетки. Нужна ви е по една ампула от всички тях. Изсипете ампулите в един литър вода със стайна температура.

В получения разтвор потопете орхидеите и ги киснете в продължение на една нощ. Останалата част от разтвора след като вече сте накиснали любимите си цветя, можете да приберете в шише, което да затворите. Разредете го с още три литра вода и използвайте сместа за поливането им.

Със сигурност няма да ви се наложи да чакате дълго време, за да видите разликата. Любимите ви красавици ще се съвземат само след 2-3 дни. И нещо повече – отново ще започнат да ви радват с красивите си цветове.

Зимният период обаче не е най-подходящото време за този витаминен коктейл, защото се смята, че по това време орхидеите спят. Със сигурност няма да е добра идея да прекъсвате съня им. Затова най-добре е да ги зарадвате с него напролет. Тук обаче трябва да направим важното уточнение, че това правило важи само в случаите, в които ще използвате витаминния коктейл за подхранване.

Ако обаче орхидеята ви се нуждае от спешни реанимационни действия, не губете време. Пригответе й го още на мига и я потопете в него за една нощ. След това отново я поставете на мястото, което сте й отредили, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.