Така се прави основния сладкарски крем Патисери (вкусния пълнеж на еклерчета и сладкиши)

0
1667

Този сладкарски крем Патисери става невероятно вкусен и ароматен

Предлагаме ви рецептата за основния сладкарски крем Патисери. Всички обичаме еклерите заради уникалния крем вътре, но малцина знаят как се прави той. Сигурни сме, че ще ви се получи отлично.

сладкарски крем Патисери
Ароматен и изключително вкусен – сладкарски крем Патисери
Снимка: Gotvach.bg

Трябват ни шест жълтъка М, 220 грама захар, една лъжичка екстракт от ванилия, един литър прясно мляко, сто грама царевично нишесте, сто грама масло със стайна температура, лимоновата кора от един лимон.

Първо трябва да си сложим в една купа всички жълтъци, заедно със захарта. Разбъркваме ги с помощта на телена бъркалка.

След това си добавяме към тях 50 грама мляко и царевичното нишесте като отново разбъркваме много хубаво всичко.



Взимаме си една тенджера, в която сипваме останалата част от прясното мляко и го слагаме на умерено загрят котлон. Млякото трябва да се сгорещи до точка на кипене, а после го махаме.

Започваме да го прибавяме на тънка струйка към сместа с жълтъците и не забравяме постоянно да бъркаме с миксера. Той трябва да е включен на слаба степен.

След като вече сме си добавили цялото мляко, си връщаме сместа на котлона и от нея сваряваме вкусния крем. Отново седим до печката и разбъркваме непрекъснато с телената бъркалка, докато сместа се сгъсти.

После сваляме тенджерата от котлона и добавяме в крема настърганата лимонова кора, екстракта от ванилия и мекото масълце на малки кубчета. Пак бъркаме докато маслото се стопи.

Щом кремчето ни вече е готово, покриваме го отгоре плътно с фолио, за да не хване кора. Охлаждаме го напълно и е готово за употреба. С него можем да пълним еклери, сладкиши, торти и какво ли още не.

Толкова вкусен става този крем, че ще си оближете пръстите. И ще ви трябва доста воля, за да устискате и да не го излапате още докато е в тенджерата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.