Васил Тосев: Лесно е да бъдете здрави без лекарства (+видео)

0
661

Хората масово употребяват лекарства. Възможно ли е да бъдем здрави без медикаменти? Според Васил Тосев това е възможно и е лесно

В поредицата „Без формат“ на Etv Haskovo Novini гостува Васил Тосев.

Васил Тосев здраве без лекарства
Васил Тосев казва, че човек може да бъде здрав без лекарства

Заедно с водещата Христина Котларска разговарят за човешкото здраве, което може да се поддържа без лекарства.

В продължение на 12 години Васил Тосев работил като управител на магазин за оръжие. Теглото му било 105 килограма. Страдал от хипертония и получавал припадъци. Лекарите му препоръчали двоен байпас на сърцето, за да може да живее още една година. Постоянно бил в депресия и цели 9 години приемал антидепресанти.

Стигнал до ръба, Васил Тосев се запознава с Шибенду Лахири и Венци Евтимов. Те преподават  крия йога.



Васил Тосев казва, че съвременният човек допуска няколко основни грешки по отношение на своето здраве. Едната е, че смята, че другите трябва да се грижат за неговото здраве, а не той самият. Другите само печелят  на негов гръб. Когато другите печелят, човек не може да разчита, че те ще бъдат коректни.

Васил Тосев приема два вида масла – лимоново и ментово. Лимоновото масло разгражда всички натрупвания в тялото, а ментовото масло помага те да бъдат изхвърлени извън него.

Друга грешка са биохраните.  Сертификат за биохрани може да се извади твърде лесно. Няма гаранция, че храните, които се предлагат под формата на био, наистина са такива. Васил Тосев приема за биохрана онази, която е отгледана в собствената градина.

Човек трябва да приема достатъчно много вода дневно. Естествено, през зимата и в студеното време организмът не изпитва жажда. Но тогава е добре водата да бъде набавяна под формата на топла вода или билкови отвари.

През летните месеци организмът се дехидратира много бързо. Тогава липсата на вода е направо пагубна.

Целта на водата не е само да утоли жаждата. Тя има важна роля за правилното функциониране на целия организъм. Например мозъкът се състои 80% от вода. Без нея той не може да работи. Ако човек не пие поне 2 литра вода дневно, рискува да увреди мозъка си.

Водата се съдържа в клетките на костите, ставите, мускулите. Особено е важна за кожата.

Според йога учителите, кафето е най-вредната от всички напитки. Самият Васил Тосев е търсил отговор на този въпрос дълго време. В статия прочел, в кафето се съдържа съставка, която разбива молекулата на ДНК. Това всъщност е най-голямата вреда от него.

Преди да започне да практикува йога, Васил Тосев също пиел доста кафе. След това вече не пие, просто защото тялото му не изпитва нужда от кафе.

Още интересни и полезни факти за здравето ще научите от видеото долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.