Д-р Янакиев: Грипът настъпва – не се лекувайте сами!

0
566

Краят на януари и началото на февруари е традиционното време за настъпване на грипа. Информацията предоставя д-р Янакиев

Д-р Марио Янакиев е педиатър и хомеопат.

Д-р Янакиев
Д-р Янакиев

Пред камерата на Etv Haskovo Novini коментира, че се очаква рязко повишаване броя на заболелите от грип.

Д-р Янакиев припомня, че между обикновен вирус, простуда и грип има разлика.

Грипът поваля пациентите моментално. Той действа като шок. Както човек седи и работи или си приказва с някого, след 1 час внезапно вдига висока температура. Болестта го сваля на легло. Появяват се големи болки по ставите и по мускулите. Пациентите не могат да се движат.Това са характеристиките и клиничната картина на всеки грип, без значение неговия щам.

Второто важно нещо е, че грипът е заразителен.

Болният пациент, ако не вземе необходимите мерки, ще зарази хората около него.

Профилактиката на грипа може да се извършва с помощта на хомеопатия и на природни медикаменти. Но при наличие на грип, пациентите никога не трябва да се лекувате сами.

Грипът може да бъде коварна болест, защото се появяват тежки усложнения. Може да доведе до появата на бронхопневмония или да усложни хроничните болести, които пациентите имат.

Важно е да се използват маски на устата. Те се сменят на всеки половин час и са изключително необходими.

Основната имуностимулация започва още през месец септември и октомври. Тя важи както за децата, така и за възрастните пациенти.

Билки като бъз, ехинацея, джинджифил повишават имунитета. Това важи и за пчелните продукти – прополис и пчелен прашец. Консумацията на фреш от червено цвекло, моркови и портокали действа отлично върху имунната система.

В момента грипна епидемия е обявена за областите Стара Загора и Бургас. До една седмица се очаква и в Хасково.

Обявената грипна епидемия има за цел да прекъсне грипната вълна. Когато учениците не ходят на училище и стоят по домовете си, рискът да се заразят е минимален.

Също така не трябва да се посещават места, на които се събират много хора по време на грипна епидемия като търговски центрове, кина, театри и други.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.