Стойчо Керев пред Георги Любенов съобщава страхотна новина (+видео)

0
508

Журналистът и продуцент Стойчо Керев гостува в предаването „Денят с Георги Любенов“ по БНТ 1. Той съобщи в ефир прекрасна новина

След мъки и перипети през последните 3 години, „Новото познание“ отново намери своето достойно място в българския ефир.

Стойчо Керев
Стойчо Керев в БНТ 1

Зрителите и феновете на формата имат уникалния шанс да го гледат всяка неделя от 18:30 часа по БНТ 2.

Редовните почитатели на Стойчо Керев помнят, че той започна преди години своето предаване със заглавието „Въпрос на гледна точка“.

След това форматът започна да се излъчва в друга медия и под друго заглавие. „Новото познание“ се превърна в едно от най-хитовите в родния ефир. Броят на неговите последователи се увеличава с всяка изминала седмица.



Новото време, в  което живеем е изключително динамично. То изисква бърза ориентация и адаптация.

В същото време дистанционното на телевизора е най-големият враг на всеки телевизионер. Ако зрителят не харесва онова, което му предлага едно предаване или един водещ, той за отрицателно време отива на друг канал.

Георги Любенов поставя един доста интересен въпрос. Дали в днешното модерно време хората имат интерес към конспиративните теории, към тълкуване на философските постулати, към всичко, което е отвъд информацията?

През 2000 г. Стойчо Керев участва в дълъг стаж в ВВС в Лондон. Още тогава става свидетел как една огромна национална телевизия изгражда цял департамент, който да прави подобен род предавания. В началото на новото хилядолетие ВВС започва подобни проекти, за да запълни нуждата от знание и да възбуди обществен дебат.

Стойчо Керев припомня, че в неговите предавания се говори също така за национално достойнство и история. За единтитет, който изгражда характер.

Някои от засегнатите теми са посветени на Българската армия, за българския фолклор, българската писменост, религия и други.

В рамките на 30 минути водещият и неговите гости са си поставили за цел не просто на готово да поднесат едни факти, а да провокират зрителите да мислят. Предаването на Стойчо Керев се гради на база формулата Теза – Контратеза – Гледна точка.

Всеки човек има право на теза или на контратеза, но само интелигентният човек може да изгради своята гледна точка.

Най-любимата тема на Стойчо Керев са новите млади хора. Сред зрителите на предаването има много на брой млади българи. Стойчо Керев вижда как те не желаят да живеят в заблуди и в измамна реалност.

Децата се раждат толкова мъдри. На 3 години задават въпроси, които направо изумяват техните родители. Новото поколение са бъдещето на нашата страна и на нашия свят.

Втората интересна за Стойчо Керев тема е свързана с българската история. По-точно онази част от нея, която нашите съседи се опитват да си присвоят и да преиначат.

Цялото интервю на Георги Любенов със Стойчо Керев изгледайте ТУК.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.