Не отглеждайте тези цветя в дома си! (II част)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Ще си навлечете сериозни неприятности

След като в първата част на този материал ви запознахме с част от онези цветя, които не е препоръчително да отглеждате в дома си, в следващите редове ще ви представим и останалите.

цветя

Ще си навлечете сериозни неприятности

Убедени сме, че колкото и красиви да ви се струват тези цветя, след като научите истината за тях, ще промените мнението си и вероятно веднага ще ги изхвърлите от дома си.

Ето кои са останалите опасни цветя, които не трябва да отглеждате вкъщи:

Свекървен език (Сансеверия)
Това цвете е способно да изсмуче жизнените сили на всеки човек. Поради тази причина то няма място в съпружеската ви спалня. Факт е, че пречи на влюбените двойки да живеят щастливо. Ароматните му цветове допринасят за самотата.Монстера
Това цвете може да се превърне в причина за появата на силно главоболие. Неразположението ви ще се дължи на факта, че листата му изпаряват влага, в която се отделят опасни вещества. Освен това много хора го наричат „мъжегон“, тъй като влияе неблагоприятно върху мъжкото здраве. Изхвърлете го, защото е способно да ви донесе редица проблеми, особено, ако сте го наместили в спалнята.

Кипарис
Другото наименование на кипарисът, е гробищно цвете и вероятно се досещате, че никак не е добра идея да е в дома ви. То влияе отрицателно върху живата енергия, особено върху представителите на силния пол.
Ако държите на хармонията и любовта в отношенията ви, то категорично няма място в дома ви. Имайте предвид, че освен всичко друго предизвиква отпадналост и депресия.

Хибискус
При все, че е много красиво цвете с нежни цветове, наподобяващи роза, то е в състояние да прогони всеки мъж от дома ви. Ако обаче често сменяте апартаментите и нямате собствено жилище, не може да ви навреди кой знае колко много. Най-добре е да го сложите в коридора или в гостната.

Лилиум
То е сред опасните цветя, отделящи въглероден диоксид. Казано с други думи, хората, които го отглеждат, са в сериозна опасност. Цветовете му могат да ви докарат дори пристъпи на задушаване. Освен това то е сред онези цветя, които привличат проблемите като с магнит. Оказва неблагоприятно влияние най-вече върху отношенията между двойките, които мечтаят да се оженят.

Ардизия
Красотата на това цвете напомня храст с ярки цветове. Мнозина обаче наричат японската офика „цветето на вдовицата“. Причината за това е, че то често пъти бива засадено на гробовете на починали в разцвета на силите си мъже.
Народните поверия гласят, че това цвете може да докара сериозни здравословни проблеми на представителите на силния пол, пише jenata.blitz.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар