Не отглеждайте тези цветя в дома си! (II част)

0
1120

Ще си навлечете сериозни неприятности

След като в първата част на този материал ви запознахме с част от онези цветя, които не е препоръчително да отглеждате в дома си, в следващите редове ще ви представим и останалите.

цветя
Ще си навлечете сериозни неприятности

Убедени сме, че колкото и красиви да ви се струват тези цветя, след като научите истината за тях, ще промените мнението си и вероятно веднага ще ги изхвърлите от дома си.

Ето кои са останалите опасни цветя, които не трябва да отглеждате вкъщи:

Свекървен език (Сансеверия)
Това цвете е способно да изсмуче жизнените сили на всеки човек. Поради тази причина то няма място в съпружеската ви спалня. Факт е, че пречи на влюбените двойки да живеят щастливо. Ароматните му цветове допринасят за самотата.



Монстера
Това цвете може да се превърне в причина за появата на силно главоболие. Неразположението ви ще се дължи на факта, че листата му изпаряват влага, в която се отделят опасни вещества. Освен това много хора го наричат „мъжегон“, тъй като влияе неблагоприятно върху мъжкото здраве. Изхвърлете го, защото е способно да ви донесе редица проблеми, особено, ако сте го наместили в спалнята.

Кипарис
Другото наименование на кипарисът, е гробищно цвете и вероятно се досещате, че никак не е добра идея да е в дома ви. То влияе отрицателно върху живата енергия, особено върху представителите на силния пол.
Ако държите на хармонията и любовта в отношенията ви, то категорично няма място в дома ви. Имайте предвид, че освен всичко друго предизвиква отпадналост и депресия.

Хибискус
При все, че е много красиво цвете с нежни цветове, наподобяващи роза, то е в състояние да прогони всеки мъж от дома ви. Ако обаче често сменяте апартаментите и нямате собствено жилище, не може да ви навреди кой знае колко много. Най-добре е да го сложите в коридора или в гостната.

Лилиум
То е сред опасните цветя, отделящи въглероден диоксид. Казано с други думи, хората, които го отглеждат, са в сериозна опасност. Цветовете му могат да ви докарат дори пристъпи на задушаване. Освен това то е сред онези цветя, които привличат проблемите като с магнит. Оказва неблагоприятно влияние най-вече върху отношенията между двойките, които мечтаят да се оженят.

Ардизия
Красотата на това цвете напомня храст с ярки цветове. Мнозина обаче наричат японската офика „цветето на вдовицата“. Причината за това е, че то често пъти бива засадено на гробовете на починали в разцвета на силите си мъже.
Народните поверия гласят, че това цвете може да докара сериозни здравословни проблеми на представителите на силния пол, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.