А вие знаехте ли за тези скрити функции на микровълновата? (I част)

0
609

Със сигурност ще са ви от полза

Вероятно повечето от вас дори не са предполагали, че микровълновата има някои скрити функции.

микровълновата
Със сигурност ще са ви от полза

Ако и вие сте сред тях, то вероятно следващите редове ще са ви доста интересни. Незнайно защо редица известни и опитни готвачи пренебрегват микровълновата. Въпреки всичко тя е в почти всеки дом и всеки един човек я използва активно. Микровълновата е огромно улеснение в днешното забързано ежедневие.

Обикновено повечето хора я използват само, за да затоплят храната си. Е, сега е мястото и времето да научите, че ползите от микровълновата далеч не се изчерпват дотук. В следващите редове ще ви разкрием и още няколко интересни приложения на тази техника.



Ето ги и тях:

Бързо почистване на чесън
Понякога почистването на люспите на чесъна отнема доста време. Може и да не сте предполагали, но в такъв случай на помощ идва микровълновата. Достатъчно е да сложите скилидките чесън за 15 сек. в микровълновата като я включите на пълна мощност. След това лесно ще можете да отстраните люспите от чесъна само с едно докосване. Истинска магия, нали?

Хляб
Ако имате стар хляб, лесно можете да го приведете във вид, сякаш току-що е бил изпечен. За целта е нужно само да го увиете с влажно парче плат и да го сложите за 20 секунди в микровълновата. Така той отново ще възвърне мекотата си, а и освен това няма да е прекалено влажен.

Сок
Ако искате да извлечете максимално количество сок от плодовете, които сте приготвили за изцеждане, то отново ще трябва да прибегнете до микровълновата. Просто ги сложете в нея и я включете за 10 секунди, а след това изстискайте плодовете. Ще забележите, че по този начин ще извлечете доста повече сок от обикновеното.

Закуска с ядки
Ако обичате да добавяте ядки към здравословната си закуска, то този трик наистина ще ви е от полза. Изсипете желаните от вас ядки в подходяща купа, капнете няколко капки зехтин и ги сложете в микровълновата като я включите за една минута. След това вкусът на ядките ще е значително по-осезаем.

Захар
Ако захарта се е слепила или с времето е станала на бучки, то лесно можете да възвърнете първоначалното й състояние – на кристали. Достатъчно е да я сложите в микровълновата за 25 секунди като преди това я покриете с влажна кърпа. Колкото и невероятно да ви звучи, след по-малко от половин минута, захарта ще е възвърнала първоначалното си състояние, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.