А вие знаехте ли за тези скрити функции на микровълновата? (II част)

0
452

Всички те ще са ви от огромна полза и ще ви спестят доста време

Както вече споменахме в първата част на този материал, микровълновата притежава някои скрити функции, с които вероятно не сте наясно.

микровълновата
Всички те ще са ви от огромна полза и ще ви спестят доста време

В следващите редове ще ви разкрием тези скрити функции на микровълновата, които със сигурност ще са от полза на всяка домакиня.

Ето кои са те:

Тесто
Всяка домакиня е наясно с факта, че за да втаса тестото, е необходимо известно време. За да не си губите времето, можете да приложите един изключително полезен трик, за който ще ви е нужна микровълновата. Вероятно се досещате, че именно с нейна помощ, ще ускорите процеса.



След като омесите тестото, го покрийте с кърпа и го поставете в микровълновата, заедно с чаша вода. Задайте на уреда по-ниска от средната температура и го включете за три минути. След това оставете тестото да отпочине, отново за три минути и отново го загрейте в микровълновата (за три минути на температура по-ниска от средната). Така ще ускорите процеса по втасване на тестото и то ще стане двойно за раз време.

Зеленчуци
Тиквата е един от изключително полезните зеленчуци, но в същото време не е никак лесно да бъде обелена, тъй като кората й е доста твърда. Е, тук отново на помощ идва микровълновата. Ако сложите тиквата, патладжаните или доматите за няколко секунди в нея, със сигурност ще ги обелите много по-бързо и лесно.

Лук
Всяка домакиня е наясно с факта, че обикновено рязането на кромид лук, е свързано с доста сълзи. Е, този проблем може да остане в историята. Излишно е да споменаваме кой е кухненският уред, който идва на помощ в такива случаи. Можете да решите проблема със сълзите при рязането на лук само за 30 секунди. Сложете главата лук в микровълновата за половин минута и после дори няма да усетите, че режете лук, камо ли пък да ви потече и една сълза дори…

Бекон
Някои хора обожават хрупкавия бекон. Можете да си го приготвите за раз време и без никакви усилия на микровълновата. За целта увийте чинията с домакинска хартия, наредете отгоре бекона, покрийте го с пласт домакинска хартия и го пъхнете в тази техника на новото време. Времето, което е нужно за приготвянето му, зависи от дебелината на филийките бекон.

Боб
Вече не е нужно да накисвате фасула за цяла нощ, преди да го сложите да го готвите. Достатъчно е да го залеете с вода и да го сложите на микровълновата за 10-тина минути на средна мощност. След това го оставете да престои в тази вода за един час и вече сте постигнали ефекта от кисненето цяла нощ, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.