Тайните на главния готвач (I част)

0
259

Ще са ви от огромна полза в кухнята

В следващите редове ще ви разкрием някои от тайните на главния готвач.

тайните
Ще са ви от огромна полза в кухнята

Вероятно почти всеки път, когато се храните в някой ресторант, се питате как е приготвено дадено ястие, че е толкова вкусно.

Е, както вече споменахме, това се дължи на тайните на главния готвач, с които ще ви запознаем в следващите редове.

Със сигурност ще са ви от полза, тъй като ще научите нещо ново, с което да допълните вашите знания за готварството и триковете в кухнята. Някои кулинарни тайни, са изключително прости, а в същото време, са безценни.



Ето ги и тях:

Ядки
Ядките като бадеми, фъстъци и др., ще успеете да обелите изключително лесно, ако ги потопите за минута-две във вряла вода, а след това в студена. С този малък трик беленето им, което иначе е доста трудно, ще се превърне в детска игра.

Ориз
Вероятно сте забелязали, че в ресторанта, цветът на ориза, е снежно бял. Е, ще ви разкрием тайната за това как и вашият ориз да изглежда снежнобял, когато го сервирате на трапезата. За целта е нужно само да добавите няколко капки оцет по време на приготвянето на ориза.

Сол
На всяка домакиня се е случвало да пресоли ястието. Това обаче далеч не означава, че трябва да го изхвърлите на боклука. Можете да поправите бързо и лесно тази грешка с шепа жито или ориз. Увийте житото или ориза в марля и го сложете в супата. Те ще дръпнат излишната сол и ястието ви ще е годно за консумация. В същото време вече имате варен ориз или жито, които можете да използвате за приготвянето на някое друго ястие.

Яйце
Следващата тайна на главните готвачи, е свързана с жълтъка на яйцето. Ако ви се е налагало да режете варено яйце, то тогава сте наясно, че често пъти жълтъкът се разпада или пък залепва по ножа. За да решите този проблем, е нужно преди да прибегнете към разрязването на яйцето, да потопите ножа в студена вода.

Чеснов вкус
Искате ли ястието ви да има лек чеснов вкус, но в същото време да не ви се налага да добавяте чесън към него? Е, това е лесно изпълнимо. Вземете скилидка чесън, разрежете я на две и с нея натрийте чинията, след което сложете ястието.

Месо (черен дроб)
Ако искате месото (свинско, говеждо или пилешко), както и черния дроб да не станат твърди по време на приготвянето им, то трябва да внимавате със солта. Главните готвачи съветват да я добавяте към края на приготвянето на ястията с месо или черен дроб, тъй като в противен случай стават доста сухи, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.