Тайните на главния готвач (II част)

0
227

Ще ви спестят доста време в кухнята, а ястията ще станат божествено вкусни

В първата част на този материал ви запознахме с някои от тайните на главния готвач, които, както сами се убедихте, ще са ви от огромна полза.

тайните
Ще ви спестят доста време в кухнята, а ястията ще станат божествено вкусни

В следващите редове ще ви разкрием още от тайните на главния готвач, които ще улеснят значително живота ви, а и ще направят ястията ви много по-вкусни.

Ето ги и тях:

Загаряне на ястието
Случвало ли ви се е ястието, което печете на фурна да се нуждае от още малко време, а същевременно горната му част вече да е на път да загори. Е, от тази ситуация има изход и той е много лесен. Нужно е само да намокрите парче хартия за печене и да го поставите върху ястието. По този начин ще му дадете още време, което е необходимо до пълната му готовност, а и няма да се препече.



Бира
Всяка домакиня е наясно, че бирата се използва доста често при приготвянето на месни или зеленчукови ястия. Така например, ако добавите от опияняващата напитка към соевия сос, ще получите отлична марината за говеждо, свинско или агнешко месо.
Добавяйки тъмна бира в процеса на приготвянето на задушени зеленчуци, гарантирано ще придадете на ястието по-изискан и опияняващ вкус.

Сметана
За да получите перфектната сметана на помощ отново идва една от тайните на главния готвач. Тя се състои в добавянето на яйчен белтък по време на разбиването й. По този начин ще я направите много по-пухкава и въздушна.

Ябълков пай
За да не се струпват ябълките в пая или сладкиша на едно място и да не се слепват, е добре да поръсите парчетата ябълка с брашно, преди да ги добавите към тестото.

Боб
За да не потъмнява варения боб, трябва просто да не го покривате с капак по време на приготвянето му.

Бульон
Може би сте си задавали въпроса как бульонът на някои домакини е идеално бистър, а вашият все не се получава така. Е, тук отново идва на помощ една от тайните на главния готвач. Трябва само да добавите кубче лед към него, докато кипне. След това оставете течността да заври.

Кюфтета
Ако искате кюфтетата или кебапчетата да са с по-фин и нежен вкус, трябва да добавите нарязани или настъргани картофи или лук към каймата.

Месо
Ако използвате майонезата за мариноване на говеждо месо, половин час преди приготвянето му, то ще стане много по-крехко и вкусно. Ако искате да подобрите вкуса му, можете да добавите и малко горчица към маринатата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.