Тайните на главния готвач (III част)

0
239

Ще са ви от огромна полза в кухнята

В следващите редове ще ви разкрием останалата част от тайните на главния готвач, които ще са ви от огромна полза в кухнята.

тайните
Ще са ви от огромна полза в кухнята

С тяхна помощ ще можете да обелите по-бързо и лесно зеленчуците, да избегнете сълзите от рязането на кромид лук, да предпазите ястието от загаряне и какво ли още не.

Ето ги и тайните на главния готвач:

Месо
За да получите крехко и свежо месо, е нужно да го намажете с мед, сок от нар или ракия, разредена с вода. Това се прави преди да сложите месото да се пече.



Варене на месо
Когато варите месо, за което знаете, че не е от сукалче, то може да улесните значително процеса на варене с тайните на главния готвач. Нужно е само да добавите бананова кора в бульона, която ще му придаде допълнителна мекота.

Паниране
Главните готвачи разкриват един трик, който ще направи панировката в пъти по-вкусна. Те препоръчват да замените обичайните галета с начукани ядки или пък да ги смесите. Както вече споменахме в резултат на този трик панираното ястие ще стане още по-вкусно от обикновено.

Супа
За да е още по-апетитна и полезна супата, която приготвяте за семейството си, е нужно да направите само едно нещо. Главните готвачи съветват непосредствено преди да я отдръпнете от огъня да добавите около ½ ч.ч. прясно изцеден сок от моркови. Колкото и невероятно да ви звучи, този трик ще направи супата още по-вкусна и полезна.

Сол и оцет
За никого не е тайна, че солта определено не е сред продуктите, които са полезни за здравето ви. Що се отнася до оцета, той пък често пъти е фалшив. Поради тази причина готвачите съветват да замените солта и оцета с лимонов сок. По този начин не само ще придадете невероятен вкус и свежест на храната, а и ще я направите по-здравословна.

Ванилия
Този съвет със сигурност ще ви се стори доста странен, но главните готвачи уверяват, че няма да съжалявате, ако го приложите. Те съветват да добавите щипка естествена ванилия към салатата. От думите на готвачите става ясно, че това ще засили още повече вкуса на зеленчуците.

Съдове
Вероятно сте чували, че ако сервирате топло ястие, е нужно да загреете съдовете, а за сервирането на студено ястие – трябва да ги изстудите. По този начин ще запазите богатия и балансиран вкус на храната, която поднасяте.

Кафе
Добавяйки щипка сол към смляното кафе, ще получите още по-силен и ярък аромат при приготвянето му, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.