Важни съвети, които ще са ви от полза при флирт в офиса (II част)

0
267

Наложете ясни граници, за да не пострада репутацията ви

Със сигурност се изисква голяма смелост, за да си позволите флирт на работното място.

флирт
Наложете ясни граници, за да не пострада репутацията ви

Разбира се в самия флирт няма нищо сложно, усложненията обаче се появяват след това. Освен това е нужно да помислите добре, защото да си позволите флирт на работното място, е нож с две остриета. Не е изключено нещата помежду ви да не потръгнат и да се разделите. Или пък колегата ви да не отвърне на чувствата ви…

Заради тези причини, е нужно да спазвате някои съвети при флирт в офиса. Ето ги и тях:

Стойте далеч от шефа
Ако чувствата ви са насочени към вашия ръководител, то това крие огромен риск за репутацията и бъдещето ви. Същото важи и ако чувствата са от негова страна, а вие не откликнете на тях. Преди да се решите на тази стъпка, помислете много добре какво може да очаквате от човек, който има власт над вас. Помислете и какво ще ви струва, ако нещата помежду ви не се получат, а се налага да продължите да работите на същото място.



Струва ли си?
Преценете добре дали рискът, който сте на път да поемете, си струва наистина. Разбира се човек няма как да знае какво точно му е приготвила съдбата, когато започва нова връзка. ако знаехте всичко това, със сигурност щеше да ви е по-лесно и провалите щяха да са рядкост.

Все пак е добре да се опитате да прецените човека срещу вас, както и рисковете, които крие евентуална връзка. Ако прецените, че си струва да рискувате кариерата си, то тогава действайте. Ако обаче имате и най-малките съмнения, то тогава не е сигурно, че този риск си струва.

Честност
В случай, че стигнете до там, че да обсъдите чувствата си и да решите дали да продължите флирта, то бъдете честни един с друг. Има много истории, които доказват, че любовта на работното място оцелява, ако е истинска и няма защо да се отказвате от нея. Именно поради тази причина, трябва да бъдете открити с човека отсреща, както и той с вас.

Граници
Добре е да поставите ясни граници, когато изпитвате чувства към ваш колега. Със сигурност няма да ви е никак лесно да се въздържите да го прегърнете или целунете, докато сте в офиса. За да не страда репутацията и оценката за професионализма ви обаче, е нужно да наложите ясни граници за физическия контакт в офиса, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.