Ето как се правят палачинки в бутилка (уникални стават)

0
1046

Тези палачинки в бутилка са супер лесни и страшно вкусни

Предлагаме ви рецептата за върховни палачинки в бутилка. Няма такива лесни, бързи и супер вкусни. Веднъж да ги направите и ще ви станат любими като техника. Ние поне вече си ги майсторим така и препоръчваме.

палачинки в бутилка
Чудни и много лесни са тези палачинки в бутилка
Снимка: Gotvach.bg

Трябват ни две чаши прясно мляко, една чаша вода, половин чаша олио, четири яйца, една лъжица захар, щипка сол, щипка сода за хляб, две чаши брашно, две прахчета ванилия, масло за намазване.

Първо трябва да си разбием хубаво яйцата. След това си добавяме към тях захарта и отново започваме да разбиваме, за да се разтвори тя.

Слагаме си и всички течни съставки като не спираме да бъркаме.



Накрая си слагаме щипката сол. Брашното вече трябва да е пресято, а после да сложим в него щипката сода за хляб.

Щом сме стигнали дотук и сместа ни вече е готова, си я прехвърляме в една бутилка от литър и половина с помощта на фуния.

Разклащаме много хубаво и енергично бутилката, за да се получи гладка смес и слагаме и ванилията. Отново енергично разклащаме и оставяме за около десетина минутки, за да си почине сместа.

Цаката на бутилката е, че с нея по-лесно се излива сместа в тигана – директно и без гафове. Преди всяко изливане е добре да си мажем тиганчето с масълце.

Като вземем готовата палачинка също мажем крайчетата й с масло, за да не са толкова сухички. Печем си палачинките до златисто и гледаме да са колкото се може по-тънки.

Може да се прави и по традиционния начин с миксер и черпак, но с бутилката е по-бързо, лесно и почти не се цапа наоколо.

След като са ни готови вкусните палачинки, сервираме си ги със сладко по желание.

Може да ги поднесете, както сладки, така и солени – зависи изцяло от предпочитанията ви. Сигурни сме, че ще се влюбите в тази тактика, а и във вкуса им.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.