Така се прави най-вкусното италианско тесто за пица (оригинална рецепта)

0
2950

Това италианско тесто за пица прави пиците просто невероятни

Предлагаме ви рецептата за истинско италианско тесто за пица. Най-важното за всяка любима пица е именно тестото, а това е оригиналната рецепта на вкусотията. Пробвайте го и ще се уверите за какво говорим.

италианско тесто за пица
Съвършени стават пиците с това италианско тесто за пица
Снимка: Gotvach.bg

Трябват ни 250 грама брашно, 125 грама вода, една лъжичка суха мая, една лъжичка сол, една лъжичка захар, една-две лъжици зехтин.

Първо трябва да си разтворим маята в топла вода. След това си добавяме към нея солта и захарта. Разбъркваме хубаво и оставяме да стои настрани.

През това време ние пък пресяваме брашното и щом го пресеем, добавяме към него маята. Започваме постепенно да си замесваме едно хубаво и гладко тесто.



Накрая към него добавяме захтина и продължаваме месенето – така, че мазнината да се поеме напълно от тестото. Оставяме го да втаса на топло, за да удвои обема си и покриваме купата, в която е, с прозрачно фолио и с кърпа.

След като вече е втасало, тестото може да се използва не само за уникални пици, но и за направата на фокача. Става наистина хубаво и много вкусно тесто, а ястията от него са страхотни.

Направете пица на семейството и приятелите си, за да видите какво чудо ще стане и колко ще я харесат. Знаем, че за всяка пица тестото е може би най-важната част и ако то не е хубаво, няма да ни се получи добре и пицата. Затова ви гарантираме, че пръстите ще си оближете с вашата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.