Това е да си преди всичко човек! Джак Никълсън прави Ал Пачино звезда по най-трогателния начин!

0
545

Ал Пачино успява да се прочуе благодарение на Джак Никълсън!

Днес и двамата са големи актьори и страшни приятели. Историята на Ал Пачино и Джак Никълсън стартира още през далечната 1971 г.

Ал Пачино и Джак Никъслън
Ал Пачино дължи успеха си на Джак Никълсън

Тогава тече кастингът за актьори за бъдещия огромен хит „Кръстникът“. Двамата се явяват за ролята на Майкъл Корлеоне.

По онова време Джак вече е преуспяващ актьор, докато Пачино все още няма никаква слава. Тя обаче му предстои и не без помощта на колегата му.

Режисьорът се спира на Никълсън, който вече е звезда. Тогава идва трогателният жест от негова страна.



Той се отказва от ролята в полза на Ал Пачино с думите, че колегата му има повече нужда от нея. Нещо, което и до днес се помни.

„Тъкмо си пробивах път в киното и имах голяма нужда от роля, с която да блесна. С Джак Никълсън нямаше как да се меря по онова време и логично избраха него. Той обаче ми показа какво е да си преди всичко човек.“ – споделя днес Ал Пачино.

Последният не само е имал нужда от тази роля заради кариерата си, а и чисто финансово. Той е бил много закъсал за пари и може би затова Никълсън е решил да му помогне.

Продължението го знаем. „Кръстникът“ се оказа най-внушителната трилогия на световното кино. Филмът разби всякакви рекорди, а Алфредо Пачино стана огромна звезда.

Колкото и странно да е, той няма „Оскар“ за този филм, а за „Усещане за жена“, който излиза наяве през 1992 г. Джак Никълсън пък печели „Оскар“ цели три пъти, което говори достатъчно за класата му.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.