Направете това, ако ботушите ви пропускат вода и ще решите проблема

0
482

Всяка една от тези хитрини върши страхотна работа

Докато сте в магазина и си избирате ботушите, няма как да разберете дали те пропускат вода или ще успеят да запазят краката ви сухи в лошо време.

Обикновено това се усеща едва при първия сняг или дъжд. Тогава ботушите започват да пропускат вода, дори и да са нови. Има случаи, в които не би ви се искало да ги смените, защото са ви много удобни. А и в нередки случаи, те не са стрували никак евтино.

В същото време не можете да се примирите и с това краката ви по цял ден да са мокри. Именно поради всички тези причини, ще ви дадем няколко идеи, с които да се справите с ботушите, пропускащи вода. Все някоя от тях ще проработи.

Ето как можете да спрете пропускането на вода в ботушите:



Парафин по ръба
Нужна ви е съвсем обикновена бяла свещ, която може да се намери във всеки дом. С ръба й натъркайте всички шевове на ботушите си. Именно те са слабите места, които пропускат водата. Наблегнете на връзката между подметката и обувката. Не се притеснявайте от това, че ще остане бял парафин по ботушите ви. Именно това е целта. След като вече сте натъркали навсякъде, нагрейте със сешоар. По този начин ще разтопите парафина, създавайки водонепромокаем филм.

Спрей против намокряне
Добрата поддръжка на обувките и ботушите не е излишна глезотия, дори напротив – това е нещо задължително. С помощта на различни козметики за обувки можете да удължите многократно живота им. Това пък на свой ред ще ви спести доста пари и нерви.

Специалистите посочват, че всички обувки от естествена кожа могат да бъдат обработени със спрей против влага и прах. Такива спрейове можете да откриете в големите вериги магазини за обувки. Те са особено подходящи за хубавите боти от набук. Напръскайте ги от разстояние като през това време не трябва да дишате дълбоко. Истината е, че тези спрейове имат доста силен аромат. След това оставете обувките за кратко настрана, докато изсъхнат.

Найлонови пликове
Един от най-бързите начини да запазите краката си сухи, при положение че ботушите ви пропускат, са найлоновите пликове. Те могат да бъдат приложени навсякъде. Дори и по средата на деня да се окажете с мокри крака, можете да купите нови чорапи и найлонови пликове от първия магазин.

Обуйте новите чорапи, а върху тях и найлоновите пликове и едва след това обуйте отново ботушите си. Никой няма да разбере малката ви тайна, а в същото време краката ви ще се запазят сухи, докато се приберете, пише edna.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.