Не се докосвайте до тези предмети, дори и в петзвездните хотели

0
1175

Ще си спестите много главоболия

Има предмети, до които е добре да не се докосвате, дори и да сте отседнали в петзвезден хотел.

предмети
Ще си спестите много главоболия

Обикновено администрацията на приличните хотели следи внимателно за чистотата на стаите. Във всеки хотел почистват след като гостът напусне стаята. Тя обезателно бива почистена, преди в нея да бъде настанен новият гост.

Вероятно трудно бихте си представили да откриете мръсна стая, особено в петзвезден хотел. Там се чисти ежедневно и това е невъзможно да се случи. Въпреки това и в най-добрите хотели по света има чистачки, които просто забравят за почистят едно или друго нещо. А и да не забравяме, че те също са хора и не са безгрешни.

В този ред на мисли в следващите редове ще ви разкрием кои са онези предмети, до които е за предпочитане да не се докосвате, дори и да гостувате в петзвезден хотел. Ето ги и тях:



Кафемашина
Екип учени от университета във Валенсия, са направили проби от девет кафемашини в хотели, които се използват повече от година. В резултат на проведения експеримент станало ясно, че именно това е едно от местата, заразени с най-много бактерии. Всички тези машини показват значително бактериално разнообразие. Учените посочват, че общият брой на идентифицираните родове бактерии варира от 35 до 67.

Килим
Едва ли за някого е изненада, че колкото и чист да изглежда килимът в стаята, все пак е добре да сте предпазливи. Препоръчително е да не стъпвате боси по него. Истината е, че камериерките не почистват килимите в хотела след всеки посетител. В този ред на мисли не е изключено сред ресните им да са се заселили гъбички, а дори и някои насекоми, донесени от предишни гости.

Кофа за лед
Тъй като няма правила, според които кофата за лед трябва да бъде заменяна през определен период от време или пък дезинфекцирана, тя също се превръща в истински развъдник за бактерии. Поради тази причина е добре да я увиете в найлонова торбичка (от съображения за безопасност), преди да сложите бутилка шампанско.

Особено внимателни трябва да сте в хотели, известни с големите и шумни партита, които организират. Някои от присъстващите на подобни партита споделят, че са използвали кофата за лед като купа, в която се освобождават от ефектите на препиването. Със сигурност не бихте искали да охлаждате бутилката си в тази кофа за лед, нали? В най-добрия случай не е изключено предишният гост да е гасил фасовете си в нея, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.