Топ 5 домашни маски за лице (за мазна кожа)

0
367

Всички те действат отлично за стягане на порите и регулиране на себума

Ще ви разкрием най-добрите изпитани маски за лице за мазна кожа.

маски за лице
Всички те действат отлично за стягане на порите и регулиране на себума

Тези маски за лице, са идеални за мазна кожа, защото почистват черните точки в дълбочина и регенерират кожата ви.

За никоя от дамите с мазна кожа не е тайна, че тя кара порите да се разширяват, а това предизвиква редица възпаления. Това се дължи на увеличената секреция на себум. Всичко това предразполага към развитието на акне, появата на черни точки, белези и трайно разширяване на порите.

За да избегнете всички тези проблеми, не е достатъчно само редовното почистване на кожата на лицето. То разбира се е много важно, тъй като по този начин предотвратявате задържането на бактерии, но далеч не е достатъчно.



Ето и изпитаните маски за лице, които ще ви помогнат да се справите с мазната кожа:

С магданоз
Магданозът е с мощен свиващ и стягащ ефект, което го прави отлично средство за грижа за мазната кожа. Той не само стяга, а почиства и дезинфекцира кожата. Освен това отстранява ефективно токсините и мъртвите клетки от нея.

Сварете една връзка магданоз в литър вода. Оставете го да ври 15-20 минути, след което го отдръпнете от котлона и го оставете да се охлади. Накиснете памучна кърпа в магданозената отвара и я сложете върху лицето си. Оставете я да престои в продължение на 15 минути. За постигане на оптимален резултат, повтаряйте тази процедура всяка вечер. Когато кожата ви се избистри, я правете 2-3 пъти в седмицата.

Лимон
Лимонената киселина също свива порите и действа стягащо на кожата. Достатъчно е да разрежете един лимон на половина и да втривате в кожата си, без да упражнявате натиск. Оставете лимоновия сок да действа пет минути, след което изплакнете с хладка вода.

Мед и портокал
Следващата изключително подходяща маска за лице за мазна кожа, е с мед и портокал. Медът е отлично анти-бактериално средство. Портокалът пък съдържа завидно количество антиоксиданти, които стимулират регенерацията на клетките и почистват порите. Смесете 3 с.л. мед с 3 с.л. прясно изцеден портокалов сок и 1 ч.л. морска сол. Нанесете маската. Отмийте я след 15 минути.

Сода бикарбонат
Тя не само има нежно ексфолиращо действие, а и балансира секрецията на себум. Разтворете 2 ч.л. сода в малко вода до получаване на каша. Втривайте в кожата 2-3 минути. Прилагайте това почистване веднъж седмично, за да премахнете мъртвите клетки и да балансирате кожата.

Тиква и папая
Тези два плода имат мощно ексфолиращо и стягащо действие върху кожата на лицето. Достатъчно е да смесите 2 с.л. пюре от тиква с ½ ч.ч. прясна намачкана папая, 2 ч.л. прясно смляно кафе и 1 ч.л масло от жожоба. Нанесете маската върху добре почистена кожа. След 15 минути отмийте с хладка вода, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.