Майсторлъшка супа топчета за ценители (топ рецепта)

0
2159

Тази супа топчета за ценители е различна от обикновената

Предлагаме ви рецептата за една майсторлъшка супа топчета за ценители. Ами да, за ценители е, защото е много по-различна от обикновената. А да не говорим колко по-вкусна и апетитна става. Непременно я опитайте.

супа топчета за ценители
Невероятна е тази супа топчета за ценители, ще я хвалите много
Снимка: Gotvach.bg

Трябват ни 250 грама кайма и 1-2 лъжици суров ориз по желание, половин връзка магданоз, един морков, три средни картофа, едно гнездо фиде, една червена чушка, две листа целина, две яйца, три лъжици гъсто кисело мляко, една глава лук, олио, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем мазнина в една тенджерка и в нея да си задушим нарязания на ситно лук на средна температура.

После добавяме поетапно ситно нарязаните морков и червена чушка.



Готвим ги под капак, за да може да омекнат хубаво. След това слагаме към тях и нарязаните на ситно картофи, както и нарязаната целина. Разбъркваме и слагаме около два литра вода в тенджерата.

Оставяме сеста да заври, а през това време ние си омесваме каймата. Овкусяваме си я с подправки по желание и половината от магданоза и я омесваме хубаво. После я слагаме за малко в хладилника, за да стегне.

След като видим, че супата е започнала вече да ври, си правим топчетата от каймата. Слагаме ги в тенджерата, а като видим, че са изплували на повърхността, значи вече са сварени.

Чак тогава добавяме фидето в супата, подправяме си я на вкус и я оставяме да поври за около още 15-ина минутки на слаб огън.

През това време ние пък си правим застройката като разбиваме заедно киселото мляко с яйцата.

Взимаме си малко от супата с черпак и като се поохлади я добавяме към застройката на тънка струя. Енергично и чевръсто бъркаме, а после махаме първо тенджерата със супата от котлона за малко.

Бъркайки, сипваме вътре застройката, връщаме тенджерата на котлона и пак хубаво разбъркваме.

Супата топчета за ценители е вече готова и я поднасяме на трапезата, поръсена със ситно нарязан магданоз и малко лимонов сок. Става невероятно вкусна и ароматна.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.