Ето защо не трябва да оставяте никога дамската чанта на пода

0
701

По този начин можете да накарате парите да „избягат“ от вас

Може би често пъти сте чували поверието, че не трябва да оставяте никога дамската чанта на пода. А задавали ли сте си въпроса защо е така?

дамската чанта
По този начин можете да накарате парите да „избягат“ от вас

Без значение от това в каква степен напредва животът, човек винаги се връща към произхода на мисленето – опит, поверия, знаци, които са се предавали устно от поколение на поколение. Вероятно многократно ви е било казвано, че не трябва да оставяте дамската чанта на пода, още повече, ако прекрачвате прага на непозната къща.

Може би ще ви е интересно да научите откъде идва това вярване за дамската чанта. Докато някои твърдо вярват в поличбите, то други предпочитат да не им обръщат внимание. И едните и другите обаче се опитват да избегнат реализацията им в живота.

Поверията гласят, че ако оставите дамската си чанта на пода в дома, в който гостувате, може да разорите стопанина. Това се обяснява с факта, че парите в някакво количество или форма, обичат стриктния ред. Освен това човек задължително трябва да се отнася към тях с уважение.



Оставяйки чантата си на пода, можете да обидите парите с пренебрежителното си отношение към тях и те да избягат в по-надеждни и отговорни ръце от вашите. Ако се отнасяте с уважение към такива неща, които правят живота ви по-интересен, то в никакъв случай не оставяйте дамската си чанта на пода.

Друга поличба, свързана с това вярване стига далеч назад във времето. Древните славяни вярвали, че именно подът е този, който свързва реалния свят със света на злите сили. Поради тази причина чистенето и миенето на пода, са били задължителен елемент от всекидневието на всяка домакиня.

Отново поради тази причина, жените премитали всеки път пода на дома им, щом прагът бъде прекрачен от неканен гост. По този начин защитавали дома и семейството си от отрицателната енергия. В този ред на мисли, ако поставите дамската си чанта на пода, трябва да сте наясно, че тя ще събере цялата отрицателна енергия от там.

В случай, че сложите дамската си чанта на пода в чужд дом, а след това направите същото и в дома си, тогава можете да пренесете у дома всичко негативно от другата къща. За щастие дори и срещу това лошо влияние има съответното контра действие. Достатъчно е да поставите малък амулет във формата на буркан в къщата си. По този начин няма да позволите отрицателната енергия от чуждата къща да се настани трайно в дома ви, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.