Ето защо е добре канелата да се превърне в любимата ви подправка

0
1374

Ползите от нея са многобройни

Има хора, които обожават канелата, както и такива, които не искат и да чуят за нея.

канелата
Ползите от нея са многобройни

Ако не сте сред любителите на канелата, то задължително трябва да прочетете следващите редове. Те вероятно ще променят изцяло вижданията ви за тази подправка.

Канелата е една от най-често използваните подправки в световен мащаб. Така например в Мексико с нея се приготвя ароматна шоколадова напитка. В Испания пък се добавя към сладките. В Германия, Франция и Австрия, почти всяка рецепта за коктейли съдържа и канела.
В страните от Близкия и Средния Изток тя се използва като черен пипер и сол и се добавя почти на всяко ястие.

Ползите от канелата далеч не се изчерпват с невероятния й вкус и аромат. Тя притежава наистина уникални лечебни свойства. В допълнение трябва да посочим, че тя е невероятен съюзник в борбата с наднорменото тегло.



Не трябва да се пренебрегва и фактът, че в канелата се съдържа кумарин – вещество, което не позволява на кръвта да се съсирва. Спокойно можете да замените черния чай и кафето с канела. Тя ще ви освежи три пъти по-добре от тях.

Канелата има антипирептичен и тонизиращ ефект. За целта е нужно да изядете 1 ч.л. челен мед, към който сте добавили щипка канела. След това изпийте и една чаша чай.
Тя има и мощен антиспазматичен ефект. В този ред на мисли ще ви е от огромна полза, ако я вземете при менструални болки, зъбобол, главоболие и дори при болезнени стави.

Не трябва да се пренебрегва и фактът, че тази ароматна подправка е мощен естествен антибиотик. Добавяйки канелата към менюто си, ще се предпазите от появата на гъбички и бактерии. Ако страдате от безапетитие, също трябва да приемате канела. Тя не само ще подобри значително апетита ви, а и ще повиши чревната подвижност.

И няма да е пресилено, ако кажем, че с това далеч не се изчерпват полезните й свойства. Тя е мощно антисептично средство. Можете да я приложите при одрасквания, рани, порязвания и ухапвания от насекоми. Не само ще предотврати бактериалната инфекция, а и ще облекчи значително сърбежа.

Благодарение на нея можете да се избавите от неприятната миризма в устната кухина. Ще ви помогне да излекувате възпалението на венците, както и да се справите с неприятния стоматит.
Понижава нивото на кръвната захар при хората, страдащи от диабет тип 2. За целта е нужно да се консумира ежедневно като се добавя по 1 гр. към храната, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.