Кокосовото масло върши истински вълшебства

0
1424

То ще ви донесе множество ползи

Ще се изненадате приятно от множеството ползи и вълшебствата, които може да свърши кокосовото масло за вас.

кокосовото масло
То ще ви донесе множество ползи

Оказва се, че този продукт е истински дар от природата. Ползите от него са безбройни. Можете да използвате кокосовото масло да различни козметични и разкрасителни процедури. То може да омекоти устните ви, да поддържа зъбите ви снежно бели, да заздрави косата и кожата ви и какво ли още не.

Тук е мястото да подчертаем, че за целта, трябва да се снабдите със студено пресовано кокосово масло.

Ето за какво можете да го използвате:



Справяне със стриите
Кокосовото масло осигурява отлична хидратация, което го прави желан продукт при кожа, склонна към образуване на стрии. Благодарение на него тя ще стане по-еластична. Нужно е да се мажете всяка сутрин и вечер, прилагайки леки масажи. По този начин ще подхраните добре кожата и ще сведете до минимум риска от появата на белези, последващи разтягането на кожата.

Грижа за лицето
То помага на кожата да бъде еластична, здрава и да изглежда млада. Както вече споменахме, кокосовото масло е естествен овлажнител и има мощно успокояващо действие. Можете да го приложите дори в случаите, в които кожата ви е раздразнена или пък сте паднали в жертва на слънчевото изгаряне. В тези случаи трябва да комбинирате прилагането на кокосово масло с приема на достатъчно количество вода. Не след дълго лицето ви ще засияе отново.

За здрава коса
Ако и вие мечтаете да имате бляскава, жизнена и здрава коса, то на помощ отново идва кокосовото масло. В случай, че косата ви е нормална към мазна, а краищата й са много сухи, то е нужно да разтопите на водна баня 1 с.л. кокосово масло и да го втриете с пръсти в косата си. Втривайте го от средата на косата надолу.
Ако пък косата ви като цяло е суха, е нужно да разтопите 2 с.л. кокосово масло и да го добавите към балсама, който използвате. По този начин ще обогатите допълнително косата си и ще се справите със сухотата.

За здрави нокти
Малцина са представителките на нежния пол, които могат да се похвалят със здрави нокти. Ако искате да се избавите от чупливите нокти и раздразнените и напукани кожички около тях, доверете се на кокосовото масло. За целта е нужно да масажирате ръцете и ноктите си с него всяка вечер, преди лягане.
Освен това трябва да подчертаем, че то е отличен продукт в борбата с неприятните гъбички, пише edna.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.