Майстор-готвач разкри най-ефективния начин за почистване на съдове

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Керамичните и стъклените съдове вероятно са ви създавали най-големи затруднения при почистването

Майстор-готвач разкри най-ефективният начин за почистване на съдове, който струва жълти стотинки и спестява много време и нерви.

майстор-готвач

Керамичните и стъклените съдове вероятно са ви създавали най-големи затруднения при почистването

С течение на времето тавите, тенджерите, формите за печене на кекс и останалите съдове от кухнята се захабяват и замърсяват. Вероятно, поглеждайки ги си мислите, че положението е безнадеждно, но много грешите. Не бързайте да се сбогувате с тях, просто приложете триковете, които разкрива опитен майстор-готвач и те отново ще блеснат като нови.

За да изчистите замърсените керамични и стъклени съдове, се нуждаете от:
Сода бикарбонат
Вода
Алуминиево фолио
Течен сапун
Четка за зъби

Несъмнено стъклените и керамичните повърхности, са едни от най-трудните за почистване. Това, което прави петната още по-трудни за премахване, е фактът, че са били „изпечени“ многократно. За щастие съветът, споделен от майстор-готвач действа безотказно дори и в тези случаи. Той ще ви помогне да почистите дори и най-упоритите и „изпечени“ петна.Първо потопете четката за зъби в течния сапун, а след това в содата бикарбонат. Посредством кръгови движения на четката, покрийте всички петна по повърхността на съда, който искате да почистите. За да почистите по-лесно големи тави или тигани, е препоръчително да използвате кърпа за нанасяне на почистващата паста. Оставете я да престои върху петната в продължение на 20-30 минути. След това намачкайте алуминиевото фолио и го използвайте като четка за премахване на петната.

За да почистите съдовете от неръждаема стомана, се нуждаете от:
Груба гъба
Кислородна вода
Сода бикарбонат

Дори не е нужно да полагате усилия, за да постигнете блясъка като на нови съдове за готвене. Достатъчно е да посипете петната по тавата със содата бикарбонат и да добавите малко кислородна вода. След това посипете с още малко сода бикарбонат. Оставете съда да престои в продължение на 1-2 часа. Колкото по-дълго стои, толкова по-добре. Накрая с помощта на група гъба премахнете петната. Содата и кислородната вода ще са разкиснали петната и те ще излязат със завидна лекота.

За да почистите съдове от алуминий, се нуждаете от:
Дестилиран бял оцет
Вода
Груба гъба

Използвайки правилната техника на почистване, ще подмладите и възстановите алуминиевите съдове. Според съветите на майстор-готвача, е нужно да напълните отделен съд с равни части вода и дестилиран бял оцет. Сложете съда на котлона, докато сместа кипне. След това отстранете съда от котлона и оставете сместа да се охлади до стайна температура.
След това потопете грубата гъба в сместа и натъркайте съда, който трябва да почистите. Петната ще паднат изключително лесно, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар