Майстор-готвач разкри най-ефективния начин за почистване на съдове

0
1154

Керамичните и стъклените съдове вероятно са ви създавали най-големи затруднения при почистването

Майстор-готвач разкри най-ефективният начин за почистване на съдове, който струва жълти стотинки и спестява много време и нерви.

майстор-готвач
Керамичните и стъклените съдове вероятно са ви създавали най-големи затруднения при почистването

С течение на времето тавите, тенджерите, формите за печене на кекс и останалите съдове от кухнята се захабяват и замърсяват. Вероятно, поглеждайки ги си мислите, че положението е безнадеждно, но много грешите. Не бързайте да се сбогувате с тях, просто приложете триковете, които разкрива опитен майстор-готвач и те отново ще блеснат като нови.

За да изчистите замърсените керамични и стъклени съдове, се нуждаете от:
Сода бикарбонат
Вода
Алуминиево фолио
Течен сапун
Четка за зъби

Несъмнено стъклените и керамичните повърхности, са едни от най-трудните за почистване. Това, което прави петната още по-трудни за премахване, е фактът, че са били „изпечени“ многократно. За щастие съветът, споделен от майстор-готвач действа безотказно дори и в тези случаи. Той ще ви помогне да почистите дори и най-упоритите и „изпечени“ петна.



Първо потопете четката за зъби в течния сапун, а след това в содата бикарбонат. Посредством кръгови движения на четката, покрийте всички петна по повърхността на съда, който искате да почистите. За да почистите по-лесно големи тави или тигани, е препоръчително да използвате кърпа за нанасяне на почистващата паста. Оставете я да престои върху петната в продължение на 20-30 минути. След това намачкайте алуминиевото фолио и го използвайте като четка за премахване на петната.

За да почистите съдовете от неръждаема стомана, се нуждаете от:
Груба гъба
Кислородна вода
Сода бикарбонат

Дори не е нужно да полагате усилия, за да постигнете блясъка като на нови съдове за готвене. Достатъчно е да посипете петната по тавата със содата бикарбонат и да добавите малко кислородна вода. След това посипете с още малко сода бикарбонат. Оставете съда да престои в продължение на 1-2 часа. Колкото по-дълго стои, толкова по-добре. Накрая с помощта на група гъба премахнете петната. Содата и кислородната вода ще са разкиснали петната и те ще излязат със завидна лекота.

За да почистите съдове от алуминий, се нуждаете от:
Дестилиран бял оцет
Вода
Груба гъба

Използвайки правилната техника на почистване, ще подмладите и възстановите алуминиевите съдове. Според съветите на майстор-готвача, е нужно да напълните отделен съд с равни части вода и дестилиран бял оцет. Сложете съда на котлона, докато сместа кипне. След това отстранете съда от котлона и оставете сместа да се охлади до стайна температура.
След това потопете грубата гъба в сместа и натъркайте съда, който трябва да почистите. Петната ще паднат изключително лесно, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.