Неподозираните ползи от употребата на сода бикарбонат

0
441

Със сигурност ще намери приложение и във вашата кухня

Вероятно ще останете изненадани за колко много неща можете да използвате добре познатата сода бикарбонат.

сода бикарбонат
Със сигурност ще намери приложение и във вашата кухня

От нея наистина можете да извлечете огромни ползи за домакинството. Добрата стара сода бикарбонат може да се използва не само за приготвянето на някои ястия, а и за почистване.

Ето за какво можете да използвате познатата сода бикарбонат, която може да бъде открита във всяка една кухня:

Цветя
Ако искате цветята във вазата да запазят свежестта си за по-дълго време, е необходимо да добавите 1 ч.л. сода бикарбонат към водата.



Неприятна миризма във фризера
Ако във фризера ви се е появила неприятна миризма, можете много бързо и лесно да се справите с нея. Изрежете половинлитрово пластмасово шише. Целта е да си направите купичка с височина 2-3 см. След това изсипете в нея содата и я поставете във фризера. След 2-3 дни няма да е останала и следа от неприятната миризма. Същият трик можете да приложите и за хладилника.

Неприятна миризма от пепелника
За да предотвратите неприятната миризма, идваща от пепелника, както и натрупването на пепел по него, е нужно да сложите малко сода на дъното му.

Неприятна миризма в обувки и ботуши
Вероятно често пъти сте ставали свидетели на това колко неприятно могат да миришат чорапите, обувките или ботушите. Ако и вие страдате от този проблем, то на помощ отново идва содата бикарбонат. Сипете малко от нея в тях, а на следващата сутрин „изсмучете“ количеството с прахосмукачка.

Неприятна миризма от гъбата за къпане
За да туширате неприятната миризма, която идва от гъбата за къпане, я потопете във вода, в която предварително сте разтворили сода.

Прахосмукачката
Можете да се справите с неприятната миризма, разнасяща се от прахосмукачката като сипете малко сода в нея.

Буболечки и мравки
Тя може да се използва и за ефективно прогонване на мравки, буболечки и други насекоми. Нужно е само да разпръснете малко от нея по местата, на които се появяват.

Доматите в градината
Ако искате доматите, които отглеждате в градината си, да станат много по-вкусни, то на помощ отново идва содата. Достатъчно е да полеете корените им с вода, в която сте разтворили малко от нея. Достатъчна е 1 ч.л. сода на 1 литър вода.

Омлет
Ако обожавате омлетите и искате те да са по-пенливи, то на помощ отново идва содата. Добавете 1/3 ч.л. от нея към три яйца и всички ще се чудят на ефекта, който ще постигнете. Със сигурност често пъти ще ви гостуват приятели с искането да им приготвите от „онзи“ омлет, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.