Неподозираните ползи от употребата на сода бикарбонат

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Със сигурност ще намери приложение и във вашата кухня

Вероятно ще останете изненадани за колко много неща можете да използвате добре познатата сода бикарбонат.

сода бикарбонат

Със сигурност ще намери приложение и във вашата кухня

От нея наистина можете да извлечете огромни ползи за домакинството. Добрата стара сода бикарбонат може да се използва не само за приготвянето на някои ястия, а и за почистване.

Ето за какво можете да използвате познатата сода бикарбонат, която може да бъде открита във всяка една кухня:

Цветя
Ако искате цветята във вазата да запазят свежестта си за по-дълго време, е необходимо да добавите 1 ч.л. сода бикарбонат към водата.Неприятна миризма във фризера
Ако във фризера ви се е появила неприятна миризма, можете много бързо и лесно да се справите с нея. Изрежете половинлитрово пластмасово шише. Целта е да си направите купичка с височина 2-3 см. След това изсипете в нея содата и я поставете във фризера. След 2-3 дни няма да е останала и следа от неприятната миризма. Същият трик можете да приложите и за хладилника.

Неприятна миризма от пепелника
За да предотвратите неприятната миризма, идваща от пепелника, както и натрупването на пепел по него, е нужно да сложите малко сода на дъното му.

Неприятна миризма в обувки и ботуши
Вероятно често пъти сте ставали свидетели на това колко неприятно могат да миришат чорапите, обувките или ботушите. Ако и вие страдате от този проблем, то на помощ отново идва содата бикарбонат. Сипете малко от нея в тях, а на следващата сутрин „изсмучете“ количеството с прахосмукачка.

Неприятна миризма от гъбата за къпане
За да туширате неприятната миризма, която идва от гъбата за къпане, я потопете във вода, в която предварително сте разтворили сода.

Прахосмукачката
Можете да се справите с неприятната миризма, разнасяща се от прахосмукачката като сипете малко сода в нея.

Буболечки и мравки
Тя може да се използва и за ефективно прогонване на мравки, буболечки и други насекоми. Нужно е само да разпръснете малко от нея по местата, на които се появяват.

Доматите в градината
Ако искате доматите, които отглеждате в градината си, да станат много по-вкусни, то на помощ отново идва содата. Достатъчно е да полеете корените им с вода, в която сте разтворили малко от нея. Достатъчна е 1 ч.л. сода на 1 литър вода.

Омлет
Ако обожавате омлетите и искате те да са по-пенливи, то на помощ отново идва содата. Добавете 1/3 ч.л. от нея към три яйца и всички ще се чудят на ефекта, който ще постигнете. Със сигурност често пъти ще ви гостуват приятели с искането да им приготвите от „онзи“ омлет, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар