Това са някои от неподозираните полезни свойства на лимона

0
303

Той наистина може да свърши чудеса за вас

Несъмнено за лимона се е изписало и изговорило много. Още от древни времена хората са били наясно с полезните хранителни и козметични свойства на лимона.

лимона
Той наистина може да свърши чудеса за вас

Той е истинско съкровище – витаминна бомба с много микроелементи. Всички те са изключително важни за организма ви. Малко са хората, които използват лимона не само в кухнята и в козметиката, а и за ароматизатор.

В следващите редове ще ви разкрием как можете да освежите въздуха в дома си, благодарение на лимона. А знаете ли колко полезен е ароматът му? Факт е, че той облекчава до голяма степен стреса и умората.
Достатъчно е да разрежете лимона на четири равни части и да го поръсите със сол. След това го поставете на подходящо място в стаята и резултатите няма да закъснеят.

Ето какво ще се случи, ако поставите нарязания лимон в близост до леглото си:



Напрежение и умора
Със сигурност ще се избавите много по-бързо, отколкото предполагате от напрежението и умората. Учените посочват, че ароматът на лимон може да накара мозъка ви да се отпусне. Ароматът на цитрусите намалява тревожността, успокоява нервната система и облекчава до голяма степен напрежението след дългия работен ден.

Концентрация
Вдишвайки ежедневно аромата на лимон, ще забележите, че психическата активност и паметта ви постепенно ще започнат да се подобряват. Освен това вниманието ви ще стане значително по-концентрирано.

Отлично настроение
Ако искате да сте в отлично настроение още от ранните сутрешни часове и да сте щастливи, то е достатъчно около вас да има нарязани лимонови филийки. Всичко това се дължи на факта, че ароматът на цитрусовите плодове и в частност лимона, стимулира производството на хормон на щастието в мозъка.

Насекоми
Можете да се избавите за раз време от мравки, мухи, комари и други насекоми, които са в състояние да скапят и най-хубавия ден в живота ви. Достатъчно е да нарежете лимон и да го сложите в стаята си. Той ще изгони моментално всички тях от помещението. За да има още по-добър ефект, забодете в парченцата лимон и зърна карамфил.

Високо кръвно налягане (хипертония)
Лимонът е от огромна важност за всички, които страдат от високо кръвно налягане. Той може да нормализира кръвното ви, благодарение на етеричните масла, съдържащи се в него. Те ще подобрят кръвообращението, което пък на свой ред ще се отрази положително на кръвното налягане.

Въздух без микроби и бактерии
Ако искате да прочистите въздуха в стаята от микробите и бактериите, е достатъчно да нарежете един лимон. Действа безотказно, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.