Биоенергията в човешкия организъм гарантира здраве и дълголетие

0
459

Биоенергията е жива. Тя се движи и пулсира. Неживата материя не притежава биоенергия. А когато енергията замръзне в един организъм, настъпва смърт

В предаването „Без формат“ на Etv Haskovo Novini гостува Кремена Станилова – психотерапевт.

биоенергията
Циркулацията на биоенергията в тялото гарантира здраве и дълголетие

Заедно с водещата Христина Котларска говорят за биоенергията.

Живият и здрав организъм преживява 4 фази. Това са напрежение, зареждане с енергия, разряд на енергията до всички клетки и отпускане.

Ако липсва някоя от цитираните фази, настъпва болест. Съвременният човек не може да се отпуска. Причината е в постоянното напрежение – мисловно най-често. Т.е. всеки мисли как ще реши проблемите си, как ще намери средства за утрешния ден, мисли и и за проблемите на работното си място. Както и за още много други проблеми, които всеки отделен човек има.



Етапът отпускане е изключително важен за самите клетки. По този начин клетките се затварят в себе си и задържат влязлата в тях енергия.

Същото се случва с човека по време на сън. Когато затворим очи, ние се затваряме в себе си. По този начин позволяваме на всички органи и системи да възобновят своите функции.

Аналогично изглежда поведението на смирение.

Човек се смирява и по този начин енергията пада ниско долу. Когато е смирен той или ще иска нещо или ще се извинява за нещо.

При децата и при домашните любимци смирението е ясно изразено. Когато котките искат нещо, те клякат в краката на стопаните си. Децата също стават кротки и послушни, когато искат нещо да им бъде купено или когато са направили някоя беля.

Смирение е и когато човек се моли пред икона или в храма за някого или за нещо.

Още изключително интересни и полезни факти ще научите от видеото долу от въпросите на Христина Котларска и от отговорите на Кремена Станилова.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.