Това са уредите, хабящи най-много ток. Можете ли да се лишите от тях? (II част)

0
746

Добре е да вземете предвид съветите

В първата част на този материал ви запознахме с онези уреди от дома ви, които хабят най-много ток. Именно с тяхна помощ сметките ви за електроенергия набъбват доста сериозно.

ток
Добре е да вземете предвид съветите

Имайки предвид, че голяма част от съвременното общество използва климатик, пералня, печка и др., едва ли бихте могли да си представите живота без тях. Вероятно повечето домакини ще кажат, че ежедневието им и без това е достатъчно натоварено и едва ли биха се справили без тези уреди.

Факт е, че те са в голяма помощ на всяка домакиня. В същото време обаче, са доста сериозни консуматори на ток. Както вече споменахме, един от начините да намалите до известна степен сметките си за електричество е като не пускате пералнята с 2-3 тениски и няколко чифта чорапи, а съберете достатъчно количество дрехи, за да я напълните. Разбира се това далеч не означава, че трябва да прекалявате. Винаги се вмествайте в посочения от производителя капацитет.

В следващите редове ще ви разкрием кои са и останалите електроуреди в дома ви, които гълтат доста сериозно количество ток:



Съдомиялна
Тя също е една от съвременните техники, която улеснява живота на много домакини. При все, че е голямо удобство, те увеличават значително сметките за електроенергия. Имайки предвид, че процеса на измиването на съдовете се извършва при доста висока температура, то вероятно си давате сметка, че това кара и електромера да се върти доста бързо.

В този ред на мисли е добре да спазвате съвета, който ви дадохме за пералнята. Зареждайте я добре, преди да я пуснете. Все пак има полза от този уред, имайки предвид, че не само ви пести времето, което ще изразходите в миенето на чинии, а и спестява сериозно количество вода.

Хладилник
Едва ли има дом без хладилник. При все, че той също е сред доста сериозните консуматори на ток, никой не би си помислил да го спре. За да намалите значително консумацията на ток, е нужно той да е далеч от отоплителни уреди. Освен това не е добре върху него да пада пряка слънчева светлина. Друг съвет, който ще ви е от полза, е да не държите дълго време вратата му отворена. По този начин карате компресора му да започне да работи по-интензивно, а това на свой ред ще увеличи консумацията на ток.

Електрическа кана
Колкото и странно да ви звучи, тя е един от най-мощните електрически уреди в дома ви. Вместо нея бихте могли да използвате газов котлон. Със сигурност затоплянето на вода за чай например, ще ви излезе много по-евтино на него, отколкото с електрическата кана, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.