Запознайте се с новите кухненски трикове на Джейми Оливър

0
3324

Със сигурност ще са от полза на всяка домакиня

Едва ли има съвременна домакиня, която да не следи с интерес готвенето на Джейми Оливър и да не е запалена по ястията му.

Джейми Оливър
Със сигурност ще са от полза на всяка домакиня

Със сигурност повечето от съвременните домакини, са пробвали поне една от рецептите му.
Несъмнено няма да е пресилено, ако кажем, че британецът Джейми Оливър е изключителна личност в света на кулинарията.

Още от ранна детска възраст, той е пристрастен към изкуството на готварството. Той е черпил полезна информация от специалисти в областта и не спира да се развива. Постоянно усъвършенства уменията си като провежда какви ли не експерименти в кухнята.
Главният готвач придоби световна известност покрай поредицата книги с авторски права, които издаде и участието му в телевизионно предаване.

Джейми Оливър е от малцината, които успяха да спечелят вниманието и любовта не само на професионалните готвачи, а и на любителите, които искат да се научат да готвят като истински професионалисти.



Кухненските тайни, които той споделя, не само са изключително интересни, лесни за изпълнение, а и повече от ефективни. Със сигурност почти няма негов съвет, който да сте приложили и да сте останали разочаровани. Разбира се не е изключено някои от вас да са регистрирали провал, но по всяка вероятност вината за него, е изцяло ваша.

Време е да ви запознаем с новите домакински трикове на професионалния готвач, които ще са ви от огромна полза. Те ще улеснят значително живота не само на начинаещите в кухнята, а и на онези, които обожават да се вихрят в нея и нещата им се получават чудесно.

Ето триковете на Джейми Оливър за готвене на месо:

Първият му съвет е месото, което ще приготвяте, задължително да престои на стайна температура за около час. Не бързайте веднага да го варите или да го обработвате, след като го извадите от хладилника. В противен случай резултатът няма да ви се понрави, тъй като ястието ще стане жилаво и доста безвкусно. Казано с други думи, ако пренебрегнете този съвет, напразно сте губили време в кухнята, за да приготвите нещо вкусно на любимите си хора.

Ако искате пържолите ви да станат ароматни и нежни, то съветът на чаровния готвач е по време на пържене да я намажете обилно с масло и да я натриете с чесън.

В случай, че искате да придадете пушен вкус на печеното пиле, го покрийте с парчета бекон.

По време на печенето на месо на скара, използвайте два пулверизатора. Единият от тях трябва да е с вода за гасенето на огъня, а другият – с билки и оцет за аромат.

Ако месото е твърде мазно, поставете върху него парченца ананас, които ще абсорбират излишната мазнина, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.