Триковете на Джейми Оливър за приготвяне на риба, зеленчуци и още нещо

0
459

Ако ще печете риба на скара, задължително я натрийте със сол

След като ви запознахме с някои от най-ефективните трикове на Джейми Оливър за приготвянето на месо, е време да ви разкрием и тези за приготвянето на риба, зеленчуци и още нещо.

Джейми Оливър
Ако ще печете риба на скара, задължително я натрийте със сол

Със сигурност преобладаваща част от съвременните домакини следят съветите на Джейми Оливър и нещата определено им се получават всеки път, когато ги вземат под внимание.

Ето и съветите на Джейми Оливър, свързани с приготвянето на риба:

Световноизвестният готвач съветва когато пържите риба да не намазнявате тигана с масло или олио, а самата риба. По този начин тя не само, че няма да изгори, а и няма да залепне за дъното му.



Ако пък сте решили да печете риба на скара, то задължително преди това я натрийте със сол. По този начин ще се избавите от излишната течност, която се появява по време на приготвянето. Освен това по този начин ще избегнете залепването на рибата за скарата.

Ето и още няколко полезни съвета на Джейми Оливър, свързани с приготвянето на зеленчуци:

След като запържите лука в тигана, подсушете лука и намалете малко огъня. По този начин ще се запече перфектно, а и миризмата му няма да е толкова остра.

Броколите се комбинират успешно със соев сос, както и с аншоа или пармезан.

Поставете младите картофи да се варят във вряла вода. След като се сварят, отцедете водата и покрийте тенджерата с кърпа. Ако се питате каква е ролята на кърпата, веднага ще ви отговорим – тя ще абсорбира излишната течност от тях.

Първо задушете зеленчуците и едва след това налейте водата или бульона, нужни за готвенето им. По този начин ястието ще придобие значително по-богат вкус и ще намалите неколкократно времето за приготвянето им.

Когато готвите цвекло, добавяйте солта още в началото на процеса. Точно обратно пък трябва да подхождате с гъбите – посолете ги към края на процеса на приготвяне.

Няколко полезни съвета от Джейми Оливър за плодовете:

Ако имате нарязани плодове и не искате да се окислят, ги натрийте с лимон и ги приберете в хладилника.

Ако ви е останало сирене, нарежете го на кубчета, сложете го в буркан и добавете любимите ви подправки. Накрая го залейте с растително масло. По този начин ще можете да съхраните сиренето до един месец. Този трик важи и за сирене Фета.

Всеизвестен факт е, че когато яйцата са напукани, трябва да се употребят възможно най-бързо, тъй като абсорбират различни миризми през пукнатината. За да избегнете този процес, ги дръжте далеч от продукти с остри миризми, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.